AcasăNewsNATO a recunoscut ca a ucis civili la Tripoli

NATO a recunoscut ca a ucis civili la Tripoli

NATO a recunoscut duminica seara ca a ucis din greseala mai multi civili in cursul unui atac la Tripoli. Atacul a vizat initial o instalatie militara, dar a determinat pana la urma moartea a cinci membri ai aceleiasi familii si a altor patru persoane, potrivit regimului libian, relateaza AFP.

Foto: Daily Mail

NATO recunoaste pierderi civile in timpul unui atac la Tripoli„, a declarat Alianta Nord-Atlantica intr-un comunicat difuzat in cursul serii de duminica. „O instalatie militara de rachete era tinta atacurilor aeriene de la Tripoli noaptea trecuta. Totusi, s-a dovedit ca o arma nu a lovit tinta prevazuta si ca este posibil sa fi avut loc o eroare in sistem care ar fi putut provoca un anumit numar de victime civile”, explica NATO.

La Tripoli, purtatorul de cuvant al Guvernului libian, Moussa Ibrahim, a declarat pentru AFP ca noua persoane, intre care cinci membri ai aceleiasi familii, au fost ucise si alte 18 au fost ranite intr-un raid al NATO intr-un cartier rezidential din Tripoli, in noaptea de sambata spre duminica. El a acuzat Alianta Nord-Atlantica de acte „barbare” care vizeaza „deliberat civili„.

Foto: Daily Mail

NATO regreta pierderea de vieti in randul civililor nevinovati”, a asigurat in comunicat generalul canadian Charles Bouchard, care conduce operatiunea din Libia. Alianta aminteste ca a efectuat deja „peste 1.500 de zboruri operationale” in Libia si ca „fiecare operatiune este pregatita si executata cu mare grija pentru a se evita victimele civile„.

Aceasta este prima „eroare” recunoscuta a NATO la Tripoli, de la preluarea conducerii interventiei internationale in Libia sub mandat ONU, pentru a proteja populatia civila de Muammar Gaddafi. Cu o zi inainte, sambata, Alianta Nord-Atlantica a recunoscut ca a lovit accidental o coloana de vehicule apartinand fortelor rebele din regiunea Brega (est) la 16 iunie. Alte incidente de acelasi tip s-au produs si in trecut.

author avatar
A.P. Redactor
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger