AcasăNewsNational a avut dreptate: erau niste trafiCANCI!

National a avut dreptate: erau niste trafiCANCI!

Jurnalism occidental in stare pura: Sky News a platit niste vanatori romani sa joace rolul unor traficanti de arme! Ulterior, mizeria gandita de englezi a fost prezentata publicului din Marea Britanie drept povestea traficului cu arme care se deruleaza in tara noastra.

Intr-adevar, National a avut dreptate de la inceput, intregul material al Sky News putea a facatura de la o posta. Ieri, DIICOT a lamurit problema dupa doua perchezitii si o audiere. Aurelian Szanto, barbatul care i-a ajutat pe asa-zisii jurnalisti de la Sky News, sustine ca a fost pacalit de englezi, el fiind anuntat ca e vorba despre un documentar: „Am fost contactat daca sunt de acord sa filmez un documentar pe teritoriul Romaniei in legatura cu traficul de arme care se desfasoara pe tot continentul est-european. Persoana respectiva mi-a spus ca e vorba despre un documentar pe care Sky il face in Europa in legatura cu traficul de arme, e ceva pentru informarea populatiei. Mi-au spus «dorim ca sa fie doi oameni care sa ne prezinte niste arme. Prin prezentarea armelor respective sa atragem atentia la cum se savarsesc aceste vanzari». Am avut un prieten care stiam ca are arme de vanatoare, l-am contactat telefonic din Anglia si l-am intrebat daca este de acord sa facem acest documentar, bineinteles nu pe gratis.

Aurelian Szanto, protagonistul unei înscenări a Sky News. Ne întrebăm, pe când oare TVR va face un reportaj la fel de profesionist în Marea Britanie?

 

O renumeratie pentru actorie, pentru prezentare, eu urmand sa iau remuneratia mea de translator”.

Lui Ilie Dumitrescu i-au inscenat un amantlac

Pentru câteva sute de euro, Pantics Levente s-a jucat de-a traficantul si acum dă explicatii procurorilor DIICOT. Curiozitate pur jurnalistică: cum au justificat la contabilitate ziaristii englezi banii cheltuiti pentru plata actorilor români? Cumva, se va face si o comisie rogatorie la nivelul DIICOT?

Ca prostia acestui Aurelian Szanto e fara margini, nu incape niciun dubiu, insa marsavia de care au dat dovada angajatii celui mai mare trust media din Europa ne aminteste de un alt obicei britanic. La inceputul anilor ’90, abia transferat la Tottenham, fostul mare fotbalist Ilie Dumitrescu a avut parte de o inscenare asemanatoare. Paparazzi News of the World l-au fotografiat intr-o masina, impreuna cu o femeie prezentata drept nevasta unui politist. Cand subiectul a explodat, iar pe fir au intrat de-a devaratelea politisti, s-a descoperit ca, de fapt, respectiva doamna maritata cu un om al legii nu era altceva decat o prostituata platita cu cateva sute de lire. Totul pentru un subiect de scandal.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
386 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger