AcasăNewsNastase: DNA nu este neaparat o institutie rea

Nastase: DNA nu este neaparat o institutie rea

Fostul premier Adrian Nastase a declarat vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, ca Directia Nationala Anticoruptie nu este neaparat o institutie rea, dar a precizat ca acest lucru depinde de „oamenii care se afla la conducere”.

„Nu este (DNA, n.r.) o institutie neaparat rea. Este o institutie care face si lucruri bune, si lucruri rele. Si sigur ca aceasta institutie face si lucruri bune. Depinde de oamenii care se afla la conducerea ei”, a spus Adrian Nastase, in sala de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat contestatia DNA la decizia Tribunalului Bucuresti de a nu adauga un spor la pedeapsa de patru ani de inchisoare a fostului premier.

Adrian Nastase a precizat ca el a fost cel care, in perioada in care s-a aflat in fruntea Guvernului, a pus bazele si a asigurat logistica Directiei Nationale Anticoruptie.

„Referitor la acuzatia procurorilor ca am aratat dispret fata de justitie, am dovedit de fiecare data respect fata de sentintele care mi s-au dat. Sigur, am considerat ca nu au fost motivate suficient. Respectul meu fata de justitie reiese si din numarul mare de studenti de-ai mei care au ajuns judecatori, procurori, avocati, notari”, a mai spus Adrian Nastase in sala de judecata.

Procurorii DNA au cerut ca la pedeapsa de patru ani pe care o executa Adrian Nastase sa se aplice un spor de un an, aratand in fata instantei ca, in mai multe cazuri asemanatoare cu cel al lui Adrian Nastase, unde a existat un concurs de infractiuni, a fost majorat cuantumul pedepsei.

 

author avatar
Alina Costache
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...
proger