AcasăNewsNastase: DNA nu este neaparat o institutie rea

Nastase: DNA nu este neaparat o institutie rea

Fostul premier Adrian Nastase a declarat vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, ca Directia Nationala Anticoruptie nu este neaparat o institutie rea, dar a precizat ca acest lucru depinde de „oamenii care se afla la conducere”.

„Nu este (DNA, n.r.) o institutie neaparat rea. Este o institutie care face si lucruri bune, si lucruri rele. Si sigur ca aceasta institutie face si lucruri bune. Depinde de oamenii care se afla la conducerea ei”, a spus Adrian Nastase, in sala de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat contestatia DNA la decizia Tribunalului Bucuresti de a nu adauga un spor la pedeapsa de patru ani de inchisoare a fostului premier.

Adrian Nastase a precizat ca el a fost cel care, in perioada in care s-a aflat in fruntea Guvernului, a pus bazele si a asigurat logistica Directiei Nationale Anticoruptie.

„Referitor la acuzatia procurorilor ca am aratat dispret fata de justitie, am dovedit de fiecare data respect fata de sentintele care mi s-au dat. Sigur, am considerat ca nu au fost motivate suficient. Respectul meu fata de justitie reiese si din numarul mare de studenti de-ai mei care au ajuns judecatori, procurori, avocati, notari”, a mai spus Adrian Nastase in sala de judecata.

Procurorii DNA au cerut ca la pedeapsa de patru ani pe care o executa Adrian Nastase sa se aplice un spor de un an, aratand in fata instantei ca, in mai multe cazuri asemanatoare cu cel al lui Adrian Nastase, unde a existat un concurs de infractiuni, a fost majorat cuantumul pedepsei.

 

author avatar
Alina Costache
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger