AcasăNewsNastase ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013

Nastase ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013

Adrian Nastase ar mai avea de executat circa 35-36 de zile de inchisoare din condamnarea primita in dosarul „Trofeul calitatii”, potrivit declaratiei avocatului sau, Ion Cazacu. Astfel fostul premier ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie anul viitor.

Cazacu a spus ca, dupa calculele lui, Comisia de eliberari conditionate a penitenciarului ar putea sa se intruneasca pentru discutarea situatiei clientului sau in ianuarie 2013. Avocatul este optimist si considera ca fostul premier ar putea fi eliberat pana la finalul acelei luni. „Vrem ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie acasa”, a precizat aparatorul. Comisia de eliberari conditionate din penitenciarul in care isi executa pedeapsa Adrian Nastase nu trebuie sesizata anterior, pentru ca aceasta se va autosesiza atunci cand se va implini termenul, a mai declarat Ion Cazacu.

Adrian Nastase a desfasurat activitati intelectuale in penitenciar si nu a creat probleme, a afirmat avocatul lui, increzator ca daca lucrurile decurg ca pana acum, fostul premier ar putea fi eliberat, conform procedurilor, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013. De asemenea Ion Cazacu a mai afirmat si ca Nastase nu va solicita eliberarea pentru 24 de ore, asa cum permite legea, pentru petrecerea sarbatorilor alaturi de familie. Fostul premier va ramane in penitenciar urmand sa fie vizitat de cei care doresc sa-i fie alaturi.

author avatar
Alina Costache
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger