AcasăNewsNășie Iridex-Negoiță, în numele gropii de gunoi Chiajna

Nășie Iridex-Negoiță, în numele gropii de gunoi Chiajna

Așa cum anunțam în data de 22.04.2020 publicul cititor și nu numai prin articolul “Profitând de pandemie Negoiță a pus ochii pe groapa de gunoi Iridex din Chiajna“, pe piața deșeurilor din București și Ilfov a luat ființă un grup de interese organizat la nivel înalt, care prin fentarea legii și pe seama sănătății populației are scopul de a dobândi în mod direct sau indirect controlul serviciilor de utilitate publică din domeniul deșeurilor pentru a realiza profituri sau avantaje injuste pentru sine sau pentru alții.

Prin tot felul de tertipuri, Iridex a făcut posibil ca beneficiarii direcți ai afacerii să fie și oameni politici importanți cu scopul de a menține funcționarea gropii de gunoi Chiajna și după expirarea perioadei contractuale cu Primăria Municipilui București la data de 22.03.2020.

Anticipând expirarea contractului Iridex cu Primăria Municipilui București în data de 22.03.2020, având ca efect anularea licenței ANRSC (anunțată deja de această instituție) cât și retragerea autorizației de mediu de către Agenția pentru Protecția Mediului București a operatorului de la depozitul Chiajna, datorită lipsei contractului de delegare, grupul de interese organizat a planificat cu mult timp înainte toată strategia menținerii în continuare a activității gropii de gunoi care aduce venituri considerabile, chiar cu riscul fraudării legii.

Și pentru a arăta cititorilor noștri acest fenomen social grav privind premeditarea unor operațiuni ilegale în folosul grupului de interese organizat, această organizare se realizează și în familie și cu sprijinul celor care sunt departe de ochii presei dar care sunt aproape de această afacere controversată.

 

Ionuț Negoiță, fratele primarului Robert Negoiță, este în anul în care a hotărât să ia decizii importante și extreme, gen vânzarea clubului Dinamo dar și căsătoria civilă și religioasă cu aleasa inimii. Iar nași aleși sunt soții Pascu, Corneliu Pascu, proprietarul Iridex Group care administrează depozitul de deșeuri Chiajna, împreună cu a doua pereche de nași, familia Alessandrei Stoicescu de la Antena 3, care a făcut multe campanii de prezentare a depozitului Chiajna în culori de multe ori mistificate. Și pentru a ajuta ca nașul Pascu de la Iridex și fratele ginerelui, Robert Negoiță să introducă afacerea depozitului de deșeuri de la Chiajna în familie, au fost premeditate niște etape care să nu dea greș. Etape despre care vom vorbi mai detaliat la momentul potrivit, însă principala manevră constă în Hotărârea Consiliului General a Municipiului București nr. 101 din data de 23.03.2020, prin care s-a transferat responsabilitatea depozitării deșeurilor către primăriile de sector ale municipiului București, cât și Hotărârea Consiliului Local al sectorului 3 nr. 123 din data de 08.05.2020, care îl împuternicește pe Robert Negoiță să semneze contractul de depozitare cu Iridex Grup. În același timp lansarea de către Corneliu Pascu a unor atacuri furtunoase la adresa Primarului sectorului 1 al Bucureștiului, Daniel Tudorache,  reprezentantul cetățenilor afectați de groapa de gunoi Chiajna cât și lansarea unor oferte de preț către primăriile de sector, care sunt în afara normelor licenței ANRSC pe care nu o mai deține în momentul de față pentru groapa de gunoi Chiajna, cu scopul de a semna cât mai rapid un contract care să salveze afacerea reprezintă acțiunile din ultima perioadă a reprezentanților Iridex. Dacă se mai continuă operarea depozitului de deșeuri Chiajna în acest moment fără existența unui contract valabil de delegare cu Primăria Municipiului București și fără licență ANRSC, Iridex încalcă mai multe articole de lege din codul penal, spun mai mulți specialiști, iar administratorii acestui depozit pot suferi condamnări penale pentru practicarea unui serviciu de utilitate publică fără licență. Rămâne de văzut până unde ajunge pânza de interese țesută atât de minuțios de grupul de interese ce se învârte în jurul gropii de gunoi, dar, mai ales, cât vor avea de suferit bucureștenii.

 

author avatar
Andrei Coman
1.348 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e de mirare că e susținută compania asta care intoxică tot NV Capitalei, că așa i-a putut interzice instanța primarului Dan Tudorache să nu îi mai pronunțe numele vreodată public. Voi vă dați seama că poate exista așa ceva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger