AcasăNewsNASA anunta ca un satelit american va cadea pe Terra in jurul...

NASA anunta ca un satelit american va cadea pe Terra in jurul datei de 23 septembrie

Cercetatorii NASA afirma ca un un satelit american va cadea pe Terra in jurul datei de 23 septembrie, intr-o regiune ce nu a fost deocamdata identificata. Potrivit BBC, NASA poate spune unde va cadea satelitul cu doar doua ore inainte ca acesta sa intre in atmosfera.

Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) este un satelit cu o lungime de 10 metri ce cantareste aproape sase tone. El a fost plasat pe orbita in 1991 de naveta Discovery, avand misiunea de a studia schimbarile climatice ale Terrei.

UARS si-a incheiat misiunea in 2005 si, din cauza lipsei de combustibil, va cadea pe Terra in jurul datei de 23 septembrie, se afirma pe site-ul oficial al NASA, potrivit adevarul.ro

„Desi o mare parte a satelitului se va sparge in multe bucati, la intrarea in atmosfera, nu toate resturile vor arde”, au declarat savantii americani, precizand ca este imposibil la aceasta data sa se prevada locul unde vor cadea aceste deseuri spatiale.

Agentia spatiala americana a explicat ca acest satelit va cadea pe Terra intr-o zona situata intre 57 de grade latitudine nordica si 57 de grade latitudine sudica, o suprafata care acopera o mare parte din Terra.

569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger