AcasăNewsNaomi Campbell, splendoare la Paris

Naomi Campbell, splendoare la Paris

Pe fundalul unui Turn Eiffel scăldat în lumină, celebrul top-model britanic, în vârstă de 49 de ani, a defilat pentru casa de modă Saint Laurent în faţa unor spectator numeroşi, dintre care nu au lipsit Kate Moss şi Cindy Crawford, aflate în primul rând.

Purtând un ansamblu negru strălucitor, compus din pantalon şi jachetă, Naomi a păşit pe  un podium pe care se întretăiau fascicule luminoase, difuzate de proiectoare încorporate în scenă. Este vorba de o anumită îndrăzneală estetică în faţa „puritanismului” ambient.

Silueta feminină s-a alungit şi s-a „cuminţit” uşor în această colecţie pret-a-porter pentru sezonul primăvară-vară 2020, însă sunt păstrate  articole emblematice, precum pantaloni-micro, topuri transparente şi pantofi cu tocuri vertiginos de înalte, a spus directorul artistic al casei Saint Laurent, Anthony Vaccarello. „A devenit imposibil să ai o părere contrară faţă de opinia generală (…) Mi se spune ‘e prea scurt, prea transparent’. Urăsc acest nou puritanism care judecă totul”, a declarat designerul  pentru JDD, adăugând că refuză „să comunice cota” referitoare la numărul persoanelor de culoare incluse în prezentările casei Saint Laurent: „Problema rasismului, la fel ca aceea a misoginiei, constă în faptul că ea există în ochiul celuilalt, în orice caz nu în al meu”.

Siluetele longiline, neobişnuite pentru acest creator de modă, s-au inspirat din Loulou de la Falaise, muza lui Yves Saint Laurent. (R.J.)

author avatar
National
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger