Cauta

Na, ca s-a constipat si server-ul STS!

In patria IT-ului, tara din Europa cu cei mai smecheri „calculatoristi”, ei bine, fix la noi, in Romania, si-au gasit de lucru hackerii. Ptiu, sa scuipi in san, nu alta, cand auzi ca serverele STS au fost atacate! Ale cui servere? Ale Serviciului de Telecomunicatii Speciale, institutia aia de se ocupa, printre altele, de securizarea conversatiilor purtate la cel mai inalt nivel pe aceste meleaguri.

Ieri a fost luni, iar peste surmenatii angajati de la CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a picat o pleasca la care nici nu visau ei. Cica le-a fost spart server-ul, deci nexam munca, Podul Constanta din Bucuresti poa’ sa mai astepte, asijderea si cu asfaltarea portiunii de intrare in tara prin Vama Giurgiu. Cei de la CNAIR au ridicat din umeri nepasatori si afisand o atitudine miserupista pentru violul cibernetic la care a fost supusa institutia lor: „A fost un atac, din cate inteleg (…) Este doar o problema a site-ului, care nu mai poate fi accesat de utilizatori din afara institutiei. E greu sa putem spune cand va reveni. Totusi, nu de CNAIR depinde, in conditiile in care la remedierea situatiei nu lucram noi. De rezolvarea problemei se ocupa cei de la STS, pe ale caror servere este gazduit site-ul” (Alin Serbanescu, purtator de cuvant al CNAIR).

Asadar, barosanii de la Infrastructura Rutiera s-au spalat pe maini, problema nu-i a lor, ci a smecherilor de la Telecomunicatii Speciale. Si, iata cum este pus cu botul pe labe si ultimul bastion nepenetrat din intelligence-ul romanesc. In tot acest timp, IT-istii din Ramnicu Valcea sau Cluj-Napoca isi vad nestingheriti de meciul lor. Miza? Supranumele de „Silicon Valley de Romania”. Dupa ce au obtinut toate facilitatile fiscale solicitate Guvernului, fiind mai cocolositi decat nou-nascutii din maternitati, acesti specialisti cibernetici devoratori de Coca-Cola, fast-food, taxe si impozite au, iata, cu totul alte preocupari decat securizarea mediului online. Ei deja se viseaza mici Zuckerbergi, Steve Jobsi, dar uita ca la salariul lor de 2000 de euro dau juma’ din leafa pe rata la banca.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version