AcasăNews"N-o sa ne sinucidem!". Monica Macovei, sigura pe ea dupa ce a...

„N-o sa ne sinucidem!”. Monica Macovei, sigura pe ea dupa ce a decis sa se bata cu Blaga si Udrea pentru sefia PDL

Reformistii barbati o incurajeaza pe Monica Macovei sa se incaiere cu ”buldogul” Blaga

Reformistii intra in cursa pentru presedintia PDL, cu Monica Macovei varf de lance.

Reformistii barbati o incurajeaza pe Monica Macovei sa se incaiere cu ”buldogul” Blaga

”Candidez  la conducerea PDL si suntem in echipa pentru ca vrem sa reformam PDL”, a anuntat scurt Monica Macovei, adaugand si ca demersul nu are nicio legatura cu Traian Basescu: ”Decizia pe care am luat-o, am luat-o singuri si am luat-o de mult timp, chiar daca o facem publica astazi. Nu a semnat motiunea (Basescu – n.r.), nu este pe motiune, nu candideaza”.

Intrebata ce vor face reformistii in caz de esec, Macovei a evitat sa spuna daca grupul va ramane sau nu in PDL: ”N-o sa ne sinucidem, suntem oameni in toata firea. O sa ne luptam mai departe pentru principiile in care credem”. Prezent la depunerea motiunii, Sever Voinescu a sustinut si el ca reformistii intra in lupta cu gandul de construi o dreapta ”viguroasa”, capabila sa stopeze socializarea Romaniei: ”O facem pentru ca acum, mai mult ca niciodata, a sosit vremea responsabilitatii. Am primit foarte multe mesaje de la cei care asteapta constituirea unei drepte viguroase. PDL are multe de aparat si mai putin de lepadat. Suntem aici pentru ca vrem sa-i dam viitor, unitate si sa aparam tara de doctrina socialista”.

Udrea, gata sa readuca PDL la guvernare

Elena Udrea le promite pedelistilor ca-i va aduce din nou la putere

Candidata si ea la presedintia PDL, Elena Udrea afirma ca este pregatita sa readuca PDL la guvernare, dar un PDL puternic, nu unul ”moale”. ”Nu-mi doresc un PDL balama, nu-mi doresc un partid moale, sunt pregatita sa readuc partidul la guvernare, fie la alegerile generale, fie inainte de acestea, in varianta in care USL se va rupe. Dar vreau ca PDL sa vina la guvernare ca un aliat puternic si cu oameni puternici, demni si pregatiti sa guverneze”, precizeaza Udrea.

author avatar
Simona Badulescu
458 afisari

1 COMENTARIU

  1. Monica Macovei este europarlamentarul cu cele mai multe rapoarte votate de Parlamentul European. Nu din Romania, ci din intreaga Uniune Europeana. Ea a avut 35 de rapoarte votate in 2012 si este pe primul loc in tot Parlamentul. (E urmata de portughezul Vital Moreira cu 22 si de Ines Ayala Sender din Spania cu 11 rapoarte.) Ceilalti europarlamentari romani au cate un singur raport, maximum doua (Adriana Ticau de la PSD).
    Cum bine scrie Cristian Ghinea, „succesul Monicai Macovei in hatisul procedural de la Bruxelles poate fi paradoxal pentru cei care o cunosc numai din descrierile facute de cei care nu o simpatizeaza. I s-a creat imaginea de capoasa care nu stie sa lucreze in echipa. Ca e o vedeta mediatica cu idei fixe care nu stapaneste arta compromisului.” (N. B. Plus toate calomniile de sorginte antenista care se arunca asupra ei – de la „fiica de general de securitate” si „procuror comunst” la „alcoolica”.) „Chiar si cei din partidul sau ii vand aceasta imagine. Problema e ca, pusa intr-un context in care munca grea si credibilitatea chiar conteaza, Macovei a reusit sa performeze dincolo de asteptari. Este practic omul cel mai important din domeniul justitiei al celui mai important grup politic din parlamentul European.”
    Macovei este personajul cu poate cea mai denaturata imagine dintre personajele politice opuse USL.
    De ce s-a intretinut campania de denigrare si insultare, desi faptele si dovezile bunelor initiative sunt la indemna oricui ?
    Pentru ca tuturor le e frica.
    Le e frica mafiotilor din USL de verticalitatea si tenacitatea lui Macovei.
    Le e frica si incompetentilor din PDL de personajul Macovei, care se bucura deopotriva de sustinere romaneasca dar mai ales europeana.
    Macovei e un personaj atipic, care ar putea avea un impact pozitiv asupra politicii romanesti.
    Sa-i lasam pe frustrati si m a n i p u l a t i sa insulte si sa faca spume cat vor, ca si asa nu sunt prea multi. Si numarul lor scade permanent, din dezamagire pentru alegerile recent facute.
    Ar fi pacat ca Monica Macovei să plece din Parlamentul European, unde a ajuns să fie cel mai influent roman la nivel european. Şi asta fara a fi comisar, sef de grup si nici şef de grup politic al PDL. Ea este, intr-adevar, persoana ce ar putea reforma PDL-ul. Din pacate, ma indoiesc ca va fi aleasa, caci „vechea garda” din PDL nu pare gata sa se dea la o parte pentru modernizarea și europenizarea partidului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger