AcasăNewsN-au reusit cu DNA si incearca cu DIICOT

N-au reusit cu DNA si incearca cu DIICOT

Deja devine evident ca debarcarea guvernului PSD (indiferent de premierul atasat acestuia) este marea nazuinta a Cotroceniului. Au fost deja suficiente ocazii care sa ne confirme acest lucru. Refuzul numirii lui Sevil Shhaideh, manipularea lipsei de experienta politica a lui Sorin Grindeanu, devierea fidelitatii lui Mihai Tudose, plasarea unei motiuni de cenzura in fiecare moment posibil pentru daramarea majoritatii parlamentare sunt doar cateva dintre momentele cheie ale acestei lupte. Insa guvernul, in toate formele sale, a ramas al PSD-ului care a castigat legitim alegerile.

Daca actiunile si strategiile politice au tins sa dea gres, cei din laboratoarele asa numitului stat paralel au trecut la a doua etapa, incercand sa sape la temelia guvernamentala cu ajutorul instrumentelor justitiei. In acest sens, utilizarea delatorului Victor Ponta a reprezentat un prim pas. In viziunea lui Klaus Iohannis, denuntul organizat de Victor Ponta, inclusiv prin canale de presa pro-prezidentiale, a dus la deschiderea unui dosar impotriva lui Sevil Shhaideh in cazul Belina. Este evident ca scopul delatiunii era, de fapt, decapitarea lui Liviu Dragnea si prabusirea subsecventa executivului.

Insa aceasta stratagema de manipulare a procurorilor pentru rasturnarea PSD nu a functionat. Asa ca a fost nevoie de o interventie mai directa, mai putin ascunsa, pe canale ceva mai evidente. Astfel poate fi explicata decizia lui Ludovic Orban, pus presedinte la PNL cu acordul explicit al lui Iohannis care are partidul la degetul mic, de a formula o plangere penala impotriva Vioricai Dancila. Daca nu a mers cu DNA-ul, Iohannis a folosit DIICOTUL, prin mana obedienta a lui Orban. Orice pentru rasturnarea guvernului.

Este totusi drept ca cercetarea deschisa ca urmare a plangerii depuse fara ascunzisuri de Ludovic Orban este efectuata in rem, ceea ce demonstreaza ca in continuare exista in Romania procurori care rezista tentatiei de a face pe plac nazuintelor prezidentiale. Insa ceea ce este cel mai grav este ca din dorinta de a da jos un guvern legitim, Cotroceniul si PNL au renuntat la orice fel de canal subteran si au folosit deschis, in ochii lumii, procuratura, formuland o plangere penala cu miza politica.

In mijlocul acestui tumult de manevre disperate pentru recuperarea puterii, se ridica totusi voci ferme, precum cea a Elenei Calistru de la Funky Citizens care se intreaba legitim ce ar face Iohannis si opozitia obedienta lui daca ar prelua puterea? Ce program ar aplica? Ce lupta ar duce? Cum ar face strazi, autostrazi si investitii? In lipsa unor raspunsuri evidente, ramane suspiciunea ca lupta pentru preluarea guvernului, prin orice mijloace, are la baza interese si dorinte profund corupte.

author avatar
Andrei Coman
535 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu cred ca nu tot Dicot e Bica din Costa Rica care lupta cu Benladin si acum e pe Interpol cautata ca el vie sau moarta. Iti trebuie Bibi va scapa Bibi sau Gadea. Vrei Romania te scapă Romania. Alegeti. Bibi sau tara?

  2. Asta-i zbaterea de final . PSD-ul va pune capul pe butuc . Voi cu toate manetele( parchete , sri , dicot , oni si zdrentele din unitatea de elita Ploesti , protocoale semnate sri-justitie , barou avocati , de BANUITUL , NU DOVEDITUL , NU AVEA NICI-O SCAPARE , CA SI AVOCATUL , CONFORM PROTOCOLULUI I-l ACUZA ) in control ,si cu toata magaria johanist : de la vreau partidul si guvernul meu , pina la geaca rosie care instiga la revolta ati ratat-o , ca de obicei . . Nu voi , ci stapinii care v-au ghidonat ,voi ati fost si inca sinteti niste unelte uzate , aruncate in curind la gunoi ca unelte uzate . Cazul TZUNDREA ma face sa doresc o puscarie noua pentru voi astea care ` aveati menirea sa :distruge-ti destine , sa paraditi oameni , sa dati dauna totala , sa-i bagati la haloimis ( pe vechea limba a puscariaSILOR :tzuhaus ) , vinovati sau nu asa cum va laudati in inregistrari , dar nu ale voastre ci ale `penalilor ` ( expresie draga voua )mai destepti ca voi .Luluto , din cauza javrei ordinare si a gastii tale comandata de americani , mor cancerosii in spitale . Din lipsa de bani , care v-a fost atribuita voua , spurcaciunilor vindute !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger