AcasăNewsN-ai fi crezut că vei vedea aşa ceva la şcolile de şoferi!...

N-ai fi crezut că vei vedea aşa ceva la şcolile de şoferi! Mascaţii au intrat imediat peste ei!

descinderiN-ai fi crezut că vei vedea aşa ceva la şcolile de şoferi! Mascaţii au intrat imediat peste ei!

Caz incredibil în care au fost implicate mai multe şcoli de şoferi din judeţul Argeş! Din informaţiile procurorilor, se pare că maşinile pe care cursanţii îşi desfăşurau orele de conducere ar fi fost asigurate cu poliţe RCA false!

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, vineri, 19 percheziţii într-un dosar penal ce vizează utilizarea unor poliţe false de asigurare auto de către mai multe şcoli de şoferi din judeţ.

Ce au anunţat poliţiştii?

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile au avut loc la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti

Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 19 mandate de percheziție, la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județului Argeș.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că în perioada iunie – august 2020, mai multe autovehicule, utilizate de 9 școli de șoferi în activitatea de instruire și de examinare în vederea obținerii permisului de conducere, ar fi folosit polițe RCA și polițe de asigurare facultativă de accidente a pasagerilor/călătorilor, false, în fapt autovehiculele în cauză nefiind asigurate.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, prevăzute de art. 322 și 323 din Codul Penal.

9 persoane au fost conduce la sediul poliției pentru audieri. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

author avatar
Andrei Ștefan