AcasăNewsMuzeul Mina Minovici, revendicat de mostenitori

Muzeul Mina Minovici, revendicat de mostenitori

Urmasul familiei Minovici cere municipalitatii restituirea vilei-muzeu cu acelasi nume din Bucuresti. Stefan Minovici sustine ca din lacasul de cultura au disparut mii de obiecte de arta.

Vila Minovici a fost donata Bucurestiului in urma cu 75 de ani

Stefan Minovici a dat in judecata Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) dupa aprobarea unui proiect care, in opinia reclamantului, afecteaza destinatia Muzeului Minovici. Urmasul cere revocarea donatiei prin care municipalitatea a preluat custodia asupra cladirii si terenului aferent muzeului.  Stefan Minovici sustine ca PMB a incalcat actul de donatie al cladirii,  care gazduieste Muzeul de Arta Populara „Prof. Dr. Nicolae Minovici”, cunoscuta si ca Vila Minovici sau Vila cu clopotei.

Reclamatia se refera la faptul ca, in prezent, pe terenul Vilei Minovici din Baneasa se afla in derulare activitati pentru constructia unui centru de restaurare, a unui depozit, a unei sali de conferinte de 100 de locuri, precum si a unei parcari de 16 locuri, ceea ce, in opinia lui Stefan Minovici, incalca termenii donatiei. In plus, reclamantul afirma ca in Vila Minovici erau in trecut peste 5.000 de obiecte expuse, iar in prezent mai sunt doar 1.200.

author avatar
Arpad Dobre
1.453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger