AcasăNewsMutari spectaculoase pe frontul Justitiei

Mutari spectaculoase pe frontul Justitiei

Deputatul PSD Mircea Draghici, umar la umar cu Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, si Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului, a avut o initativa legislativa care ar putea detona Justitia. Proiectul lui Draghici prevede ca persoanele afectate de protocoalele dintre Parchete – SRI – instanta suprema, sa poata sa se adreseze judecatorilor pentru o reparatie a prejudiciului suferit. Initiativa lui  Draghici prevede declasificarea deciziei CSAT prin care coruptia a fost declarata o problema de siguranta nationala.

„Protocoalele sunt cel mai mare rau al Romaniei, dupa 2009 pentru ca (…) au produs efecte vatamatoare asupra cetatenilor si neincrederea romanului in Justitie. Pe parcursul cercetarii penale, au fost facute interceptari, ascultari ambientale, informare a procurorilor sau judecatorilor, dupa faza in care s-a ajuns in instanta, adevarul fiind distorsionat. Judecatorul sau procurorul a fost obligat sa ia acele informatii ca fiind reale (…) Daca cineva isi dorea sa puna la pamant un om politic, prin acele informari – „dosarul galben”, pentru cei care cunosc aceste chestiuni – adevarul juridic era trunchiat”, a spus Mircea Draghici.

Dosarul ”galben” = condamnare

Comisia comuna permanenta pentru exercitarea controlului asupra activitatii SRI va centraliza aceste documente si le va pune la dispozitia persoanelor interesate. Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea documentelor si eliberarea de copii. Propunerea legislativa mai prevede ca persoanele care se considera vatamate intr-un drept ori intr-un interes legitim de efectele produse de documentele declasficate au posibilitatea, in termen de 6 luni, sa se adreseze instantelor, cu actiuni de revizuire, pretentii, se arata in  proiectul de lege. „Plicul galben”, de fapt, se numea „dosarul paralel”, la care avocatii si inculpatii nu aveau acces. Judecata se facea pe acest dosar, nu pe ce se ducea in instanta”, a mai adaugat Draghici.

author avatar
Ramona Feraru
488 afisari

2 COMENTARII

  1. Astea sunt doar paleative, menite sa incurce lucrurile si mai rau, ba, chiar sa blocheze instantele…Cine va judeca aceste cereri, cumva aceiasi judecatori care, pana mai ieri, „hotarau” dupa ce citeau mapa galbena?! Avem alti judecatori, or fi aia de pe scarile Curtii de Apel, care, la cata stiinta de carte au pe ei, vor sa faca singuri, alaturi de procurori, ca magistrati cu drepturi (mai ales salariale) egale, legile pe care le aplica, aia care scot lumea (aia care-si seruieste singurul neuron pe net cu gasca #) in strada, sa ocupe guvernul, sa nu cumva sa se aplice vreo lege care le stabileste o raspundere, ca oricarui cetatean roman?! Cum isi inchipuie cineva ca mai exista un minimum de incredere intr-o justitie formata din semizei, platiti regeste din banii amaratilor carora li se aplica Codul Penal, dat cu asumarea raspunderii de Emil Boc si modificat printr-o ordonanta, data de Raluca Pruna noaptea „ca hotii”, prin care securistii si-au recapatat toata puterea pierduta in ’89. Abominatia aia prin care orice nedreptate se poate cuantifica in bani (in ultima vreme, chiar vietile sunt evaluate si dosarele de crima sunt convertite in dosare de daune…) il macina si pe acest Draghici, cum adica, ii cer eu judecatorului daune, ca am fost cercetat si judecat pe protocol?! Mai, sunteti la firea (!!!) voastra?! Cine hotaraste asta, cand ei n-au fost in stare nici sa anuleze aceste acte paralegale?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger