AcasăNewsMutarea Lazaroiu: strategia Alba ca Zapada

Mutarea Lazaroiu: strategia Alba ca Zapada

Este Lazaroiu mutarea surpriza a lui Basescu?

Un comunicat al Guvernului anunta ca premierul Boc i-a inaintat presedintelui propunerea ca Sebastian Lazaroiu sa fie noul ministru al Muncii. Iar acesta a acceptat imediat. Cu cateva ore inainte, la intalnirea de dimineata cu seful statului, premierul Boc i-o propusese pe Sulfina Barbu.

Este Lazaroiu mutarea surpriza a lui Basescu?

Este probabil ca numirea lui Lazaroiu sa anunte o noua miscare strategica spectaculoasa a Cotrocenilor. Sebastian Lazaroiu a fost pana la 1 mai 2011 consilier prezidential, si cel mai apropiat sfatuitor al lui Traian Basescu pe probleme de strategie politica. Nimeni nu  a fost atat de naiv sa creada ca plecarea de la Cotroceni a lui Lazaroiu a insemnat ruperea relatiilor cu presedintele. Dimpotriva, este foarte probabil ca, asa cum se spunea inainte de 1989, „i s-au dat alte sarcini”. Cum ar fi un rol mai activ in batalia politica. Sau, de ce nu, chiar de prezidentiabil la viitoarele alegeri. Numirea sa ca ministru ar insemna aruncarea sa in valtoarea politica.

Acelasi Lazaroiu este cel care anunta aparitia viitoare a unui nou partid, pe care il numea „Alba ca Zapada„, pentru ca, prevedea consilierul, va fi format din oameni necompromisi. Acum Lazaroiu intra la guvernare dar nu este membru al PDL. Asa ii ramane spatiu de manevra pentru Alba ca Zapada. Tot el spunea ca Traian Basescu ar putea fi dispus sa sa retraga cu doi ani ma devreme de terminarea mandatului, numai ca opozitia sa accepte noua constitutie. Or, asta ar insemmna alegeri prezidentiale simultane cu cele legislative. Ceea ce grabeste identificarea unui candidat prezidentiabil cu sanse impotriva lui Crin Antonescu. Este acesta Sebastian Lazaroiu?

Sebastian Lazaroiu, din fotoliul de ministru al Muncii, va juca rolul zanei bune pentru romani. Dupa masurile de austeritate care i s-au spat in cap lui Boc, Lazaroiu va fi purtatorul Buneivestiri, anuntand cresterile salariilor bugetarilor si ale pensiilor. Ce alt atu mai puternic se putea gasi in fata unei opozitii abulice, incapabile sa gaseasca miscarile de raspuns la mutarile surpriza ale lui Basescu?

author avatar
Adrian Patrusca
222 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am citit si strategia prin care cetateanul Lazaroiu poate ajunge in motul Puterii. Nu am incredere in el, ma uit la buzele alea subtiri si ma ia cu fiori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger