AcasăNewsMutare spectaculoasă la ASF. Noul șef, Nicu Marcu, „transferă” de la SRI!

Mutare spectaculoasă la ASF. Noul șef, Nicu Marcu, „transferă” de la SRI!

Generalul (r) George-Viorel Voinescu a fost numit în funcția de director de cabinet la  Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Așadar, la două luni de la preluarea conducerii acestei instituții de către Nicu Marcu, la propunerea PNL, acesta la chemat alături pe generalul (r) George-Viorel Voinescu, până recent adjunct al directorului SRI

Nicu Marcu și-a motivate această mișcare prin faptul că dorește să pună accentul pe disciplină în cadrul ASF în mandatul său de președinte.

George Viorel Voinescu, fostul adjunct al șefului SRI care a ocupat acest post după eliberarea din funcție a lui Florian Coldea, a fost trecut în rezervă, începând cu data de 1 august, prin decret semnat de președintele Klaus Iohannis

De asemenea, la data de 31 iulie 2020, tot prin decret prezidențial, domnul general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost înaintat în gradul de general – cu patru stele, eliberat din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii pentru zona financiar-logistică şi trecut în rezervă cu noul grad, începând cu data de 1 august 2020.

Ce funcții a mai avut generalul Voinescu

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informații la data de 27 iulie 2005. În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcția de adjunct al directorului SRI, a deținut diferite funcții de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste și al Direcției Financiare a Serviciului Român de Informații.

În anul 2011 a obținut titlul științific de doctor în domeniul Economie și afaceri internaționale la Academia de Studii Economice din București, cu teza intitulată „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

Nicu Marcu, fostul vicepre­şe­dinte al Curţii de Con­turi, este pre­şe­din­te al Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară din iunie 2020, potrivit stiripesurse.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.374 afisari

3 COMENTARII

  1. MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL, TICALOSIA SI HOTIA AU DISTRUS IN ULTIMII 30 DE ANI ROMANIA.

  2. ROMANIA TARA FARA ROST, CAPTURATA DE BANDITI SI HOTI.
    In aceste conditii SOSBOLANUL sa renute la PENSIA NESMTITA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger