AcasăNewsMutare ȘOC! Grupul Digi, gata să se retragă: vinde afacerile din Ungaria

Mutare ȘOC! Grupul Digi, gata să se retragă: vinde afacerile din Ungaria

Mutare ȘOC! Grupul Digi, gata să se retragă: vinde afacerile din Ungaria (sursa foto: digi24.ro)

Grupul DIGI, care la noi în țară deține RCS&RDS, pare gata să se retragă din Ungaria, după mai bine de două decenii de activitate pe piața din această țară europeană, unde are peste 1,1 milioane de abonați.

Totul s-a aflat ca urmare a unui anunț adresat investitorilor, în prima zi a acestei săptămâni. Și anume, după ce grupul controlat de către afaceristul Zoltan Teszari a transmis că a încheiat un acord preliminar și neobligatoriu pentru vânzarea Digi Ungaria și a filialelor Invitel Ltd și I TV Ltd către 4iG Plc, unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, potrivit hotnews.ro.

Ar mai fi de menționat faptul că întregul proces de achiziție ar putea fi încheiat până în toamna acestui an, și anume până în septembrie.

Ce s-a anunțat

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă si mobila. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.”, se menționează în anunțul făcut luni pe bursa din România de către reprezentanți ai Digi Communications.

Decizia vine după ce, în martie anul trecut, Grupul DIGI s-a adresat instanței, cerând anularea rezultatelor licitației 5G din Ungaria, după ce a fost respins de la această procedură. Doar că, în februarie acest an, s-a aflat că a pierdut definitiv procesul.

author avatar
Andrei Coman
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger