Cauta

Multinationalele plang dupa romanii care munceau mult si ieftin

Obisnuiti sa-i plateasca in firimituri pe romani, strainii nu vad cu ochi buni cresterile salariale din ultimii ani. Guvernarea PSD a dat multe chixuri, corect, dar faptul ca a declansat insurectia lefurilor mici este un merit ce nu-i poate fi contestat. Si, totusi, unii incearca. Cine? Pai, strainii din multinationale, caci doar ei sunt obligati sa tina pasul cu „bugetarii” si acum trebuie sa sara la cap cu ceva. Angajatii din sectorul privat asteapta si ei masuri similare, numai ca in locul banutilor primesc tot felul de rapoarte sumbre cu privire la masurile economice si fiscale adoptate de „hidra pesedista”.

Analiza PwC cresterile salariale au dus la scaderea competitivitatii

Iar unul dintre aceste rapoarte poarta semnatura PwC Romania, parte a colosului PricewaterCoopers, poate cea mai mare firma de audit si consultanta din lume. In mainile corporatiilor, cu siguranta un puternic instrument de lupta impotriva guvernarii social-democrate din Romania. Ce mesaj a avut PwC? Ca majorarea salariilor (o crestere reala cu 25% in ultimii trei ani!) face tarii mai mult rau decat bine! Cica am ramas fara competitivitate, ne spune un oarecare Ionut Simion, Country Managing Partner la PwC. Acest mare sula pe bascula, in mod cert platit nu cu salariul mediu pe economie!, este convins ca romanul muncea strasnic „si la costuri foarte mici”, deci era mai bine inainte. Asa-i, era mai bine, dar nu pentru angajatul roman, ci pentru multinationalele care de cativa ani s-au asezat ca niste closti peste economia Romaniei, sperand ca prin programe intensive de prostire a populatiei vor cloci milioane de fraieri dispusi sa supravietuiasca din promisiuni si lefuri mici.

„In ultimii trei ani, salariile in Romania au crescut cu 25%. Daca te uiti la 25%, oau, e foarte mult! Acum, aceasta crestere apare cu cateva oportunitati si amenintari. Cresterea a fost determinata pe de o parte de inchiderea decalajului dintre salariile medii din Romania si salariile medii din Uniunea Europeana, pe de alta parte, vorbim de o amenintare pentru ca prin crestere acestor salarii are loc o scadere a competitivitatii principale a Romaniei”. Cum vine asta? Ne explica acelasi Ionut Simion: „Competitivitatea era legata de forta de munca foarte bine calificata si la costuri foarte mici”. In traducere aproximativa, pana sa apara aceste mariri salariale, specialistul roman era un bun meserias care accepta sa fie platit cu maruntisul de-i scapa patronului strain din buzunarele neincapatoare.

Ce nu intelege cocoselul de la PwC este ca, pe masura ce timpul trece si leafa nu merge, romanul se trezeste. „Forta de munca foarte bine calificata si la costuri foarte mici” vede realitatea din Europa, gandeste si isi ia talpasita din aceasta colonie. E simplu, s-a terminat cu sclavagismul dorit si practicat in Balcani de investitori strategici ce pozeaza in salvatori ai natiunilor! Multinationalele ori inteleg ca trebuie sa aduca lefurile de aici la acelasi nivel cu cele pe care le platesc in Occident, ori se cara din Romania! Ca nu o sa moara nimeni de dorul lor!

Ultimele stiri

  • Bolojan, contabilul dezastrului
  • BNS acuză manipularea prețului la energie și cere înființarea unei celule de criză
  • Populația excesivă de urși rămâne. Guvernul ia măsuri împotriva oamenilor
  • Trump încasează miliarde de dolari din taxe vamale. Cine e ”chicken out” acum?
  • CM 2026, cel mai scump din istorie!
  • Consiliul Fiscal, despre măsurile Bolojan: important e să nu se ajungă la dezordine socială
  • Becali, bătut, dar măcar pe plus! Cât încasează FCSB din Liga Campionilor
  • Investitorii au pariat greșit: spirala tarifelor amenință bursele europene
  • FACIAS: Viețile a mii de românce, puse în pericol după ce România a pierdut fondurile din PNRR pentru screeningul cancerului
  • Programul Bruxelles-ului pentru școli: fructe și legume „produse în Europa”
  • Exit mobile version