AcasăNewsMultinationalele, pe profit de la an la an

Multinationalele, pe profit de la an la an

Nu o fi Romania paradisul fiscal visat de unii, dar nu mai are mult pana sa ajunga acolo. Cel putin pentru o parte dintre firmele straine care opereaza aici. Ieri, trei titluri din presa de specialitate vorbeau de la sine despre efectele „nocive” ale guvernarii PSD. „Record Coca-Cola in Romania – cele mai mari afaceri de la intrarea pe piata locala”. „Planul Allianz-Tiriac: Business-ul din acest an va depasi rezultatul din 2008, cel mai bun din istoria companiei”. „Avant pentru retailerii straini in Romania: Lidl si Mega Image – cele mai mari afaceri si cel mai mare profit pe piata romaneasca”. Cine ar fi crezut ca piata interna poate aduce profit, bunastare si dezvoltare pentru multinationale, cand Opozitia din Parlament tot anunta si tot asteapta prabusirea economiei romanesti?!

De rau ce e in Romania gigantii o duc tare bine

Senatorul Florin Citu si-a castigat renumele de specialist in economie dupa ce a contestat efectele masurilor fiscale adoptate de social-democrati. Acum, cocotat pe piedestalul faimei construite din latrat, colegul de partid al trompetistului Bogdan „Gura de Aur” vinde banalitati invelite in staniol de proasta calitate. „PNL nu are un program de guvernare clasic, pentru ca nu este vorba de asa ceva”, raspunde micul userist ratacit printre liberali cand e chestionat pe tema preluarii fraielor de la PSD. Dar despre ce este vorba, Florinas, lumineaza-ne, ce inseamna guvernare in viziunea domniei tale. „E vorba de a stopa dezastrul si de a corecta unele dintre masuri”. Aha, „a corecta unele masuri”… Deci, nu pe toate, doar unele sunt usor nepotrivite, cam asta transmiti tu.

In rest, intelegem ca PSD a facut chiar bine, dovada si ultimele mesaje venite din piata. Marile corporatii o duc atat de rau ca de la an la an fac profit tot mai mare, ba unele stabilesc noi recorduri in incasari.

Lidl si Coca-Cola, pe plus

Parte a gigantului german Schwarz (din care mai face parte si colosul Kaufland), retailerul Lidl a realizat, in 2018, un profit net de 412 milioane de lei, la o cifra de afaceri ce a depasit 7 miliarde. Valorile sunt mai mari decat acum doi ani, la fel si numarul de angajati, semn ca dezvoltarea Lidl a continuat. In Romania, Lidl are 240 de magazine si 4 centre logistice. Bine sta si operatorul belgian Mega Image, care a crescut cifra de afaceri de la 4,9 miliarde lei la 5,7 miliarde, cu un profit de peste 254 de milioane lei.

Dar sa lasam retailul si sa vedem ce se intampla in sectorul financiar-bancar. O stire despre Allianz-Tiriac ne spune ca firma si-a propus sa emita polite de aproape 1,4 miliarde de lei in acest an, rezultat care va depasi nivelul subscrierilor din 2008, cel mai bun an din istoria companiei! Allianz-Tiriac a obtinut, in 2018, cel mai mare profit net pe piata asigurarilor – 134,5 milioane de lei! Nu-i uitam nici pe americani. De cand a intrat pe piata locala, Coca-Cola a inregistrat anul trecut cele mai mari afaceri, de peste 2,5 miliarde lei! Castigul net a fost de 333 milioane, cu vanzari care au crescut cu aproape 9%, sustinute de cresteri pe toate segmentele.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
773 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie sa ne miram deloc,chiar.Stapanii Coloniei au reusit,prin mercenarii din interior,sa puna lucrurile la punt,razvratitul a fost pedepsit si dupa va fi pesepsit cu repetitie,vezi cazul Nastase,se va instaura o crunta exploatare,meritata sau nu de mamaligari,minutioasa prin toate multinationalele de aici,in primul rand prin banci si cursul valutar.Urmeaza un nou slogan=Sa traiti binee! ca pe vremea lui piratul mercenar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger