AcasăNewsMultinaționala care l-a amenințat pe șeful Concurenței este din domeniul medical

Multinaționala care l-a amenințat pe șeful Concurenței este din domeniul medical

Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, sustine ca benzinarii angrosisti isi impartisera piata si clientii

Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu acuză presiuni politice asupra instituţiei în cursul anului trecut, dar şi din partea mediului de afaceri, susţinând că o multinaţională a ameninţat public instituţia, după ce acelaşi lucru i-l spusese în privat, la el în birou.

Bogdan Chiritoiu

Conform unor surse apropiate discuţiilor, compania la care face referire Chiriţoiu este Roche România. Contactaţi de News.ro, reprezentanţii companiei s-au limitat la a preciza că îşi menţin declaraţia anterioară, respectiv cea de la momentul primirii amenzii de aproape 60 de milioane de lei din partea Consiliului Concurenţei. În acea declaraţie, compania anunţa că, pe lângă contestarea în instanţă a amenzii, îşi rezervă dreptul de a depune plângere penală împotriva ”tuturor celor ce se fac vinovaţi de emiterea acestor decizii ce au un vădit caracter părtinitor şi lipsit de profesionalism”.”Compania la care s-a referit este Roche România. De altfel, compania a încasat anul trecut cea mai mare amendă din partea Consiliului Concurenţei”, au declarat pentru News.ro sursele citate.

Consiliul Concurenţei a anunţat luna trecută că a sancţionat compania farmaceutică Roche România cu amenzi în valoare totală de 59,96 milioane lei (12,85 milioane euro) pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa unor produse oncologice din România, în urma a două investigaţii declanşate în 2017.

author avatar
Andrei Coman