AcasăNewsMulti romani au diabet si nu stiu

Multi romani au diabet si nu stiu

Aproximativ 1,5 milioane de romani au diabet, insa doar 900.000 urmeaza un tratament pentru aceasta boala, ceea ce inseamna ca multe persoane fie nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, fie nu isi administreaza tratamentul, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Romulus Timar.

Acesta si alti o mie de specialisti romani si straini participa, de ieri pana sambata, la cel de al 45-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet Nutritie si Boli Metalobice. „La ora actuala asistam la o adevarata epidemie a bolilor cronice netransmisibile, printre care, un loc important revine diabetului zaharat. (…) La nivel mondial, numarul persoanelor cu diabet zaharat depaseste cifra de 450 de milioane, iar in Romania una din zece persoane adulte are diabet zaharat, iar una chiar si doua persoane adulte au pre-diabet. (…) In Romania, cifra reala a persoanelor cu diabet zaharat este undeva la un milion si jumatate. In evidenta noastra cei care sunt activi pacienti si au medicatie sunt in jurul valorii de 900.000, ceea ce inseamna ca exista multe persoane care au diabet zaharat si nu stiu ca il au sau il au si nu urmeaza tratament pentru el”, a aratat dr. Romulus Timar, presedintele Societatii Romane de Diabet. Acesta considera ca este foarte importanta preventia, un stil de viata sanatos si depistarea precoce diabetului zaharat. Medicii recomanda ca fiecare persoana sa isi masoare glicemia o data pe an, pe nemancate.

author avatar
Andrei Coman
363 afisari

1 COMENTARIU

  1. Știe Romulan Pisdamar asta ca multi români au diabet și nu știu!! De unde știe? Da de muiere știe ca și-o pune cu alții? Care sînt informațiile și de unde le are..?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger