AcasăNewsMugur Isarescu: "Mai avem mult de lucru pentru a adera la euro...

Mugur Isarescu: „Mai avem mult de lucru pentru a adera la euro la momentul potrivit”

Prezent, joi, la Conferinta Euromoney, „The Regional Finance and Investment Conference for SouthEast Europe”, guvernatorul Mugur Isarescu a anuntat ca Romania mai are mult de lucru pentru a adera la euro la momentul potrivit.

S-a tot vorbit, in ultima perioada, ca Romania ar putea adera la Zona Euro la 1 iulie 2019. Insa data respectiva este mai mult una simbolica, pentru ca din acel moment tara noastra va prelua presedintia Uniunii Europene.

Concret, tara noastra trebuie sa indeplineasca numeroase conditii pentru a putea adera la euro la data propusa. De acest lucru este constient inclusiv guvernatorul Mugur Isarescu.

„Avem multe de facut pentru a adera la euro la momentul potrivit. Romania indeplineste toate cele patru criterii de la Maastricht, dar marea provocare este sa asiguram stabilitatea acestora in timp. Viitoarea misiune a politicilor economice este sa pastreze echilibrele macroeconomice dobandite cu atat de multe eforturi, concentrandu-se pe reformele structurale”, a precizat guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu anunta si ca Romania trebuie sa-si creasca eficienta in sectoare cheie, precum energia si transporturile, trebuie sa rezolve problema somajului din randul tinerilor, dar si sa imbunatateasca absorbtia fondurilor europene si calitatea infrastructurii.

Guvernatorul BNR a avertizat autoritatile sa „nu faca greselei, pentru ca a le corecta devine dureros” si sustine ca exista pericolul, in viitorul apropiat, ca mult discutatul curs de schimb sa oscileze si mai mult, pentru ca moneda nationala ar putea fi influenta atat de situatia Greciei si de conflictul din Ucraina, cat si de divergentele in crestere dintre politicile monetare practicate de marile banci centrale ale lumii.

author avatar
Cristi Ionita
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger