AcasăNewsMugur Isarescu, catre politicieni: Cine nu stie sa dialogheze, sa plece acasa

Mugur Isarescu, catre politicieni: Cine nu stie sa dialogheze, sa plece acasa

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a transmis un mesaj dur clasei politice romanesti, cerandu-le celor aflati la putere ca, in cazul in care nu stiu sa coopereze, „sa plece acasa” deoarece scandalul lor ii afecteaza pe romani.

Mugur Isarescu, guvernatorul Banci Nationale a Romaniei (BNR), a tras un semnal de alarma in privinta scandalului politic care a paralizat tara, spunandu-le celor aflati la putere fie sa inceteze certurile, fie sa „plece acasa”.

„Noi ne facem datoria, facem profit, din care 80% merge la Finante, la domnul Florin Georgescu. Il ajutam in materie de finante internationale mai mult decat in oricare parte. Speram ca dialogul sa fie cel dominant in viata politica. Politicienii dezvolta arta dialogului. Cine nu stie sa dialogheze poate sa mearga acasa, nu sa ne scoata pe noi din casa. Ei trebuie sa gaseasca solutii,” a spus acesta, citat de b1.ro.

Revenind la economie, Mugur Isarescu a adaugat ca in trimestru doi al anului inflatia a evoluat in sens pozitiv, apropiindu-se de limita inferioara a intervalului-tinta.

In plus, acesta a mai subliniat si faptul ca motivul principal al cresterii preturilor il reprezinta devalorizarea monedei nationale in comparatie cu euro si dolar, cotatia monedei americane fiind cea care influenteaza in mod direct pretul combustibilului.

author avatar
Ionut Zgimbau
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger