AcasăNewsMugur Isarescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator al BNR

Mugur Isarescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator al BNR

Mugur Isarescu a fost avizat in unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finante-Banci din Parlament pentru al cincilea mandat de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, cu o perioada de cinci ani, functie pe care o ocupa de 24 de ani.

Isarescu a multumit pentru activitatea actualului Consiliu de Administratie, care a trebuit sa faca fata provocarilor crizei financiare globale resimtite si in Romania si a punctat cateva dintre obiectivele noului CA al BNR. Intre acestea, Isarescu a mentionat aderarea la zona euro in 2019, „obiectiv ambitios, dar inca realizabil”, si intrarea in Uniunea Bancara.

Mugur Isarescu, doctor in stiinte economice, este guvernator al Bancii Nationale a Romaniei din septembrie 1990 si presedinte al Consiliului de Administratie..

Isarescu a fost prim-ministru al Romaniei in perioada decembrie 1999 – decembrie 2000, iar pana sa fie numit guvernator a ocupat timp de sase luni pozitia de secretar cu probleme economice si monetare al Ambasadei Romaniei la Washington, de unde a fost rechemat de Ion Iliescu, presesdinte la acea vreme.

El este membru in Consiliul General al Sistemului European al Bancilor Centrale, membru cu drept de vot din partea Romaniei in Consiliul European de Risc Sistemic si face parte din Consiliul Guvernatorilor al Fondului Monetar International.

Foto: bnro.ro

author avatar
Alina Costache
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger