AcasăNewsMugur Ciubancan, romanul care a cucerit China! - VIDEO

Mugur Ciubancan, romanul care a cucerit China! – VIDEO

(foto: captura Youtube)

Romanul Mugur Ciubancan, cunoscut ca Wei Hua, i-a cucerit pe chinezi cu vocea, dar si cu ambitia de a invata sa cante in dialectul mandarin. Tanarul s-a stabilit in aceasta tara, insa vine in Romania cel putin o data pe an.

(foto: captura Youtube)

Nascut in Maramures, Mugur a ajuns pentru prima oara in China in urma cu 11 ani. La acel moment, tanarul avea deja inregistrate, in Romania, doua albume. In 2001 a revenit pe pamant asiatic pentru doua concerte pe care le-a sustinut in orasul Jinmen, din provincia Hubei, potrivit China Daily.

Pasionat de karaoke, Ciubancan s-a aflat la un moment dat intr-o sala unde doritorii isi etalau calitatile vocale in fata unui public destul de numeros. Romanul a fost ascultat de catre directorul unui post de televiziune din China, care i-a propus sa se inscrie la un concurs, ‘Songs of Our Land’. Interpretand o cunoscuta melodie chinezeasca, Mugur Ciubancan a reusit ceea ce putini credeau: a castigat marele premiu, devansand peste 2.000 de competitori inscrisi.

„Pe atunci, doar memoram cantecele. Insa acum chineza pe care o vorbesc este mai buna decat engleza mea, iar China este o a doua patrie pentru mine”, a declarat Ciubacan, adaugand ca, desi s-a stabilit in China, dupa ce a castigat concursul, vine in Romania in fiecare an.

Ca semn ca e un artist foarte apreciat in aceasta tara, Mugur Ciubancan a fost invitat sa cante pentru presedintele chinez Hu Jintao, dar si pentru premierul Wen Jiabao.

[youtube] HrlBJZ68lMg[/youtube]

726 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger