AcasăNewsUPDATE Muammar Gaddafi a murit - VIDEO

UPDATE Muammar Gaddafi a murit – VIDEO

Muammar Gaddafi (foto: wikipedia.org)

UPDATE Gaddafi a fost ucis, a confirmat Consiliul National de Tranzitie din Libia. Mii de oameni au iesit pe strazi, bucurandu-se de sfarsitul dictaturii lui Muammar Gaddafi.

Muammar Gaddafi a murit, potrivit mass-media internationale. Gaddaffi ar fi fost ucis la Sirt, anunta Al Jazeera, in timp ce Reuters informeaza ca fostul lider libian a murit din cauza ranilor grave. Decesul fostului lider libian este anuntat si de site-ul CNN. De asemenea, in operatiunile din Sirt au fost capturati fiul lui Gaddaffi, Moutassim, seful serviciilor de securitate interna, dar si cel de informatii din Libia.

Muammar Gaddafi (foto: wikipedia.org)

Muammar Gaddafi a fost capturat de revolutionarii libieni, dupa ce convoiul in care se afla a fost lovit intr-un NATO in Sirt, orasul natal al lui fostului lider. Gaddafi a fost grav ranit la ambele picioare si a fost dus de urgenta cu o ambulanta la spital, potrivit realitatea.net.

Muammar Gaddafi a fost capturat la Sirt, a anuntat comandantul Consiliului National de Tranzitie (CNT), Abdel Majid, conform Reuters. De asemenea, tot aici a fost gasit si purtatorul sau de cuvant, Moussa Ibrahim. Totodata, comandantul CNT a dat de inteles ca luptatorii libieni au preluat controlul orasului Sirt, ultima zona in care sustinatorii colonelului Gaddafi inca opuneau rezistenta.

Gaddafi s-a aflat la conducerea Libiei din 1969. In aceasta primavara, in Libia a inceput o revolta impotriva regimului sau, iar Muammar Gaddafi a fost inlaturat de la putere, dupa 42 de ani.

Reactii la capturarea lui Gaddafi

„S-ar putea sa ajungem la concluzia ca tiparul de democratie propriu Europei Occidentale sa nu poata fie aplicat in Libia. Oricum e un pas inainte fata de regimul dictatorial care a fost. Arestarea fostului dictator va incuraja orice forta democratica”, a precizat fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, in direct la RealitateaTv.

„Ma bucur ca a fost prins Gaddafi si sper sa traiasca suficient pentru a i se face un proces in toata regula. (…) Dictatura nu poate duce la nimic bun. Ma bucur ca inca un dictator a cazut, solutia este in lumea libera”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la postul TV amintit.

820 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger