AcasăNewsMT: Magistrala 6 de metrou, finantata prin fonduri europene

MT: Magistrala 6 de metrou, finantata prin fonduri europene

Tentativă de sinucidere la metrou. Se circulă îngreunat (foto: Facebook)

Metroul pana la Otopeni va primi finantare europeana. Un anunt in acest sens a venit joi din partea Ministerului condus de Lucian Sova.

Concret, Ministerul Transporturilor a dat de veste: „Comisia Europeana a anuntat Ministerul Transporturilor ca va finanta proiectul legaturii de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni)” si ca la momentul de fata se poarta negocieri cu privire la valoarea maxima a fondurilor nerambursabile ce vor fi acordate prin POIM – Programul Operational Infrastructura Mare. „Valoarea finala depinde si de discutiile dintre autoritatile romane, Comisia Europeana si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei”, mentioneaza aceeasi sursa.

Magistrala de metrou care urmeaza sa lege direct Capitala de Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) urmeaza sa aiba 12 statii. „Valoarea totala a proiectului este 1 391 634 272 euro, iar cofinantarea va fi asigurata din imprumut de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, precum si din fonduri de la bugetul de stat”, se aminteste in comunicatul MT.

sursa foto: Facebook/Ministerul Transporturilor

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger