AcasăNewsMS: Bloc operator al unui spital din Capitala, suspendat

MS: Bloc operator al unui spital din Capitala, suspendat

Peste exact o saptamana, unul dintre cele doua blocuri operatorii din cadrul Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala din Capitala se va inchide temporar. Pana atunci, actualii pacienti vor fi externati, in timp ce noile cazuri vor fi indrumate catre alte unitati medicale.

Mai exact, Ministerul Sanatatii anunta, luni dupa-amiaza, faptul ca blocul operator aseptic al unitatii medicale situate in zona Parcului Cismigiu din Capitala, situat la etajul 3 al incintei, va fi suspendat, din dispozitia inspectorilor sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica, incepand cu 18 iulie, urmare a identificarii unei situatii nedorite.

Din cate rezulta din explicatiile facute publice din directia MS, lucrurile au stat astfel: in prima luna a acestui an, in urma unei verificari, s-a constatat ca in incinta blocului operator e nevoie de lucrari – atat de igienizare, cat si de reparatii. Odata incheiat controlul, s-a pus cap la cap un plan de executare a lucrarilor, cu termene asumate de spital, conform comunicatului ministerului. Doar ca pe 28 iunie, cand s-a facut o noua verificare, specialistii de la DSP au constatat „nerespectarea termenelor din planul de conformare”, in sensul in care, desi „spitalul a cerut lunar Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti fondurile necesare”, lucrarile nu ar fi fost facute.

Pe langa reparatiile impuse de blocul operator aseptic, sunt necesare si masuri de igienizare, ce includ, printre altele, pe langa sala de operatii, si saloane, dar si sala de pansamente. Abia dupa ce se va face dovada parcurgerii acestor etape, oficialii unitatii sanitare vor putea depune o solicitare adresata DSP Bucuresti, in vederea obtinerii avizului pentru reluarea activitatii in blocul operator aseptic in cauza.

64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger