AcasăNewsMS, anunt important pentru parinti, in privinta inscrierii copiilor la gradinita/scoala

MS, anunt important pentru parinti, in privinta inscrierii copiilor la gradinita/scoala

Cum in pragul perioadei in care se fac inscrieri la scoala sau gradinita sunt parinti care se intreaba daca e nevoie sa-si duca micutii la medic, pentru analize de specialitate, reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) au facut precizari esentiale pe aceasta tema.

Asadar, pentru ca mamicile si tatii prichindeilor de gradinita, dar si parintii care au copii de varsta scolara sa nu aiba dubii in aceasta privinta, oficialii MS au decis sa anunte, negru pe alb, in cursul zilei de vineri, un aspect in privinta documentatiei necesare la inscrierea celor mici la unitatile educationale corespunzatoare varstei lor.

Si anume ca „singurele documente necesare la inscrierea copiilor la gradinita sau scoala sunt adeverinta medicala de la medicul de familie si avizul epidemiologic”. Din cate au mai precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii, pe aceeasi tema, „analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar in cazul in care exista simptome de boala infectioasa la copil”.

Mai mult, din randul documentelor medicale necesare la inscrierea in gradinite si scoli nu fac parte inscrisuri care sa prevada in care sa fie mentionate rezultatele analizelor medicale, indica aceeasi sursa.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger