AcasăNewsMS: 11 angajati de la Maternitatea Giulesti, purtatori de Stafilococ Auriu

MS: 11 angajati de la Maternitatea Giulesti, purtatori de Stafilococ Auriu

In urma verificarilor declansate in cazul bebelusilor nascuti la Maternitatea Giulesti si ajunsi la „Grigore Alexandrescu”, s-au anuntat primele concluzii.

In prima faza, Ministerul Sanatatii a anuntat, joi, ca „DSPMB a dispus efectuarea unei verificări în Spitalul Clinic de Urgență “Grigore Alexandrescu” și a constatat că, începând cu data de 24.10.2018 și până în prezent au fost internați 15 pacienți, copii proveniți de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, din care 12 copii confirmați cu stafilococ auriu MRSA. Pentru alți 2 copii se așteaptă rezultatele de laborator, iar unul dintre copii nu a fost confirmat cu MRSA” si ca  8 dintre cei mici sunt inca internati,

De asemenea, membrii echipei de inspectori sanitari au mers la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” si au solicitat conducerii spitalului un punct de vedere referitor la situatia semnalata. Totodata, Ministerul Sanatatii transmite, joi, ca Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” a anuntat inspectorii sanitari ca, „pentru limitarea focarelor au fost luate mai multe masuri” si ca „s-au recoltat exudate nazale de la un numar de 49 persoane din sectia de neonatologie (din totalul de 55 persoane) ; pentru 38 de persoane s-au obtinut rezultatele  probelor recoltate, care au relevat ca 11 sunt purtatori de Stafilococ Auriu MRSA, restul de 27 fiind negativi. Urmeaza a fi recoltate si de la celelalte persoane. Rezultatul exudatelor nazale au fost inaintate catre sectia de neonatologie prin adresa 10997/12.11.2018 cu recomandarea conform ghidurilor internationale privind decolonizarea purtatorilor”, se mentioneaza in comunicatul MS, in care se transmite ca, totodata, „controlul inspectorilor sanitari se va extinde in toate maternitatile din tara”.

author avatar
Andrei Coman
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger