AcasăNewsMS - 1.000 de doze de imunoglobulina au ajuns in tara

MS – 1.000 de doze de imunoglobulina au ajuns in tara

La pacientii care au mare nevoie de imunoglobulina, in speta bolnavii acuti care au imunodeficienta primara si boli autoimune urmeaza sa ajunga primele o mie de doze de imunoglobulina ce au ajuns miercuri in Romania si care, conform Ministerului Sanatatii, au fost livrate catre Unifarm.

Acest prim lot a ajuns in tara, dupa ce Austria a raspuns apelului autoritatilor romane, formulat prin declansarea mecanismului de protectie civila, in plina criza de imunoglobulina. De altfel, MS anunta ca, in conformitate cu calendarul pe care l-au transmis reprezentantii Crucii rosii austriece, urmeaza sa fie livrate catre Romania, in 4 transe, 16.000 de doze de imunoglobulina. „Conform acestui calendar, primele 2500 de doze ar urma sa intre in tara la finalul acestei luni, urmand ca pana la jumatatea lunii mai sa fie livrata toata cantitatea achizitionata”, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului.

Institutia condusa de catre Sorina Pintea anunta, totodata, ca procedurile de achizitie de imunoglobulina din Statele Unite sunt in plina derulare.

54 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger