AcasăNewsMRU scapa un porumbel cat barza: STS are capacitatea sa fraudeze alegerile

MRU scapa un porumbel cat barza: STS are capacitatea sa fraudeze alegerile

Pentru toti romanii care se intrebau realmente ingrijorati la ce-i bun STS, pe langa servit presedintele cu linii telefonice speciale, daca nu este in stare sa localizeze nici macar un apel de o ora facut la numarul de urgente 112, fostul premier MRU s-a oferit sa lamureasca macar partial misterul.

Si a facut-o dand din casa cu umor involuntar, cam in acelasi fel in care dezvaluia nu cu mult timp in urma secretul jenantei ascensiuni europarlamentare a Elenei Basescu, cand PDL sacrifica voturi in toata tara ca s-o sustina pe ”independenta lui tata”.

Fostul premier a scapat porumbelul afirmand ca STS ar putea frauda alegerile. Afirmatia ingrijoratoare a fost preluata imediat de Deutsche Welle, care a si remarcat ca o asemenea bresa a sistemului electoral, daca este posibila, nu ar fi de ieri, de azi.

Si cine poarta raspunderea daca STS, care nu are organ sa trianguleze un apel de urgenta cu durata mai mare de o ora, are astfel de talente ascunse?Jurnalistii Deutsche Welle sunt categorici: nu e de gluma si orice astfel de suspiciune asupra implicarii serviciilor speciale ”ar trebui sa fie rezolvata in comisiile parlamentare”.

Oare ce stie MRU, din perspectiva functiilor de conducere in fruntea SIE si a guvernului? Logica sa bizara, pare adevarul spus de gura pacatosului… Si nu degeaba, cum am putea sa ne imaginam ca un serviciu de informatii cu astfel de ”potential”! Este pe maini sigure cand se subordoneaza unui singur om, comparativ cu integrarea acestuia intr-un minister cat se poate de public si transparent?

Revin astfel in memorie toate acuzele similare care au fost lansate de-a lungul timpului la adresa STS, suspiciuni care au fost mereu negate de Directorul STS, Marcel Opris, care a argumentat nu o data public ca STS nu are abilitati in ce priveste procesul electoral. Are, n-are, conform fostului premier MRU, STS-ul si le-ar putea face… Dar, in acest caz, ce sau cine ne garanteaza ca nu si le-a facut deja pana acum, avand in vedere ca principalul beneficiar al unor asemenea servicii este chiar seful statului, adica politicianul care a castigat mereu batalia electorala ”la mustata”…

Deutsche Welle pune un diagnostic urat acestui sindrom: aceste declaratii sunt dovada clara ca serviciile de securitate romanesti nu se supun unui control democratic, precum in Statele Unite. Ori, in acest caz, principalul responsabil este unul singur: cel care se da in prezent peste cap sa-l faca scapat pe directorul STS, militarul de cariera Marcel Opris.

author avatar
Andrei Coman
23.018 afisari

4 COMENTARII

  1. Pregătiți, parșiv, varianta de rezerva, nu-i asa, in caz ca pierdeți alegerile: SRI, binomul, statul paralel, STS etc De parca AEP, prefecturile, MAI, primăriile si consiliile județene sunt in poala opoziției, nu a voastră !!!

  2. AEP condus de super-penalul Mircea Drăghici (fost trezorier PSD) este fata mare in aceasta mega-șmecherie propagandistica, nu?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger