AcasăNewsMr Gay Europe 2018, ales in Polonia

Mr Gay Europe 2018, ales in Polonia

Finala concursului Mr Gay Europe a avut loc sambata, la Poznan, in vestul Poloniei, tara catolica si conservatoare unde o mare parte a populatiei respinge homosexualitatea.

Enrique Doleschy 30 de ani din Germania a fost ales regina balului

Anul acesta, starul gay al Europei a fost ales in persoana lui Enrique Doleschy, un german de 30 de ani. ”Sper ca aceasta ne va ajuta in lupta noastra pentru a obtine aceleasi drepturi ca in restul Europei”, a declarat Pawel Zabilski, organizator al evenimentului.Primind titlul, Enrique Dolesky a subliniat necesitatea acestui gen de evenimente pentru  ” a scoate ceea ce-i mai bun din oameni si de a-i face sa fie mai buni si mai toleranti unul fata de celalalt”.

Participants of a Mister Gay Europe 2018 beauty contest are seen taking part in the gay pride parade on the streets of Poznan August 11 2018 Photo by Wojtek RADWANSKI AFP

O parada gay, la care au participat peste 200 de persoane,a avut loc inainte de decernarea premiului. Dar nu pe placul tuturor polonezilor. ”Nu este corect sa acordam privilegii (persoanelor LGBT) sau sa-i ridicam la nivelul familiilor”, a spus Maciej Wiewiorka, activist pro-familie, ostil protestului. Persoanele de acelasi sex nu se pot casatorii sau nu pot adopta copii in Polonia, una din cele mai pioase tari din Europa si unde biserica catolica continua sa joace un rol cheie in societate. Cel mai recent studiu facut in Polonia pe tema homosexualilor (facut de instututul CBOS) dateaza din 2014 si arata ca 70% din persoanele interogate cred ca relatiile homosexuale sunt inacceptabile.

author avatar
Andrei Coman
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger