AcasăNewsMotivul incredibil pentru care Gica Popescu a ajuns dupa gratii

Motivul incredibil pentru care Gica Popescu a ajuns dupa gratii

Analiza amanuntita a celor intamplate in Dosarul Transferurilor arata ca Gica Popescu, fostul mare international roman, ar fi putut evita usor sa ajunga dupa gratii.

Tertipurile folosite de ceilalti inculpati, pentru a amana sentinta, si recursul depus de Gica Popescu la decizia din 2012 a Curtii de Apel i-au fost, in cele din urma, fatale, fostul mare international ajungand dupa gratii, desi initial fusese condamnat la inchisoare cu suspendare.

Conform ziare.com, in vechea forma a Codului Penal, ramanea la latitudinea judecatorului daca acorda un spor de pedeapsa in cazul mai multor condamnari.

Conform noului Cod Penal, in cazul in care exista mai multe condamnari, se ia in calcul pedeapsa cea mai mare la care se adauga o treime din celelalte pedepse. Asa a ajuns Gica Popescu sa fie condamnat la trei ani, o luna si 10 zile de inchisoare, cu executare. Cum s-a depasit limita celor trei ani, era imposibil ca acesta sa mai fie condamnat la inchisoare cu suspendare.

Interesant este ca si in cazul in care nu apareau tertipurile invocate de ceilalti inculpati, Gica Popescu ar fi fost judecat dupa vechiul Cod Penal si ar fi scapat cu inchisoare cu suspendare. Insa mizandu-se pe prescrierea faptelor, inculpatii din Dosarul Transferurilor au tot amanat termenele de judecata sustinand ba ca nu si-au desemnat avocati, ba ca au probleme medicale, ba chiar ca trebuie sa participe la finala UEFA Champions League.

author avatar
Cristi Ionita
746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger