AcasăNewsMotivul halucinant pentru care două spitale din Bucureşti nu mai efectează operaţii...

Motivul halucinant pentru care două spitale din Bucureşti nu mai efectează operaţii în România anului 2021

institutul fundeniMotivul halucinant pentru care două spitale din Bucureşti nu mai efectează operaţii în România anului 2021

Infrastructura unităţilor medicale din Bucureşti este la pământ! Două dintre cele mai mari spitale din România nu au putut opera pacienți de dimineață, după ce o conductă care alimenta cu apă ambele spitale s-a spart.

Care sunt cele două unităţi? Institutul CC Iliescu, cel mai important spital de boli cardiovasculare din țară și Spitalul Fundeni. Totuşi, în jurul orei 15.00, situația s-a remediat și clădirile au început să fie alimentate cu apă.

Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, a explicat că avaria s-a produs în vineri dimineață.

Niște conducte foarte groase s-au desprins în subteran. Infrastructura veche de 60 de ani ne face probleme. Ministerul Sănătății a făcut toate demersurile ce ar putea fi făcute. În prezent, cei de la compania de apă sunt aici”, a declarat acesta.

La Fundeni, au fost oprite operaţiile

Situația a fost critică și la Spital Fundeni. Și acolo au fost oprite operațiile. Medicii trag un semnal de alarmă și cer autorităților să remedieze problema cât mai repede cu putință.

Medicii au tras un semnal de alarmă și în privința unui alt fapt cel puțin la fel de grav, și anume ei spun că durata de viață a clădirii în care își desfășoară activitatea Institutul CC Iliescu este demult depășită și că, la un cutremur, acesta nu va rezista, fapt pentru care este ncesară relocarea.

Avaria care a afectat activitatea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ale unităților spitalicești, rețea care nu se află în administrarea companiei Apa Nova.

Cu toate acestea, compania a deplasat în mod proactiv echipe operaționale la fața locului care intervin în mod voluntar în zonă la această oră, pentru a remedia avaria și pentru a minimiza intervalul de întrerupere în furnizarea cu apă”, spun reprezentanții Apa Nova.

author avatar
Andrei Ștefan
470 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger