AcasăNewsMotivarea deciziei Tribunalului Bucuresti: Probele depuse in dosarul lui Mircea Basescu justifica...

Motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti: Probele depuse in dosarul lui Mircea Basescu justifica arestarea

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au facut publica motivarea arestarii preventive a fratelui presedintelui. Probele depuse de familia lui Sandu Anghel (Bercea Mondial) la dosarul lui Mircea Basescu sunt legale si justifica arestarea fratelui presedintelui, se arata in motivarea instantei.

Mircea Basescu a fost arestat pentru a nu influenta probele, acesta fiind cercetat pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Judecatorii sustin, totodata, ca inregistrarile sunt legale si pot fi folosite ca probe.

De asemenea, magistratii de la Tribunalul Bucuresti afirma ca Mircea Basescu a incercat sa pacaleasca anchetatorii. Mircea Basescu, fratele mai mic al presedintelui Traian Basescu, a primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile din partea judecatorului de drepturi si libertati a Tribunalului Bucuresti. Acesta a considerat ca probele prezentate de DNA sunt suficiente pentru a-l trimite pe acesta dupa gratii.

Mircea Basescu este acuzat ca a luat 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, pentru a interveni pe langa Traian Basescu si a obtine o solutie favorabila in dosarul in care acesta era judecat pentru tentativa de omor.

Procurorii anticoruptie l-au retinut pe fratele presedintelui, joi, pentru trafic de influenta, iar vineri, Tribunalul Bucuresti i-a dat mandat de arestare preventiva.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger