AcasăNewsMotivarea deciziei CCR privind revocarea sefei DNA ar putea fi publicata azi

Motivarea deciziei CCR privind revocarea sefei DNA ar putea fi publicata azi

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

La cateva zile dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au luat in unanimitate o decizie in cazul sesizarii depuse dinspre Guvern, dupa refuzul presedintelui de a da curs propunerii ministurlui Justitiei de revocare a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se asteapta ca in sedinta de joi aceasta decizie sa fie citita in plenul CCR.

Se asteapta ca motivarea deciziei sa fie publicata – atat in Monitorul Oficial, cat si pe site-ul CCR

Mai mult, odata ce va fi incheiata redactarea motivarii hotararii Curtii, aceasta ar urma sa ia calea Monitorului Oficial, spre publicare, urmand sa fie postata si pe pagina electronica a forului condus de catre Valer Dorneanu.  Acest lucru s-ar putea intampla tot in cursul acestei zile.

Judecatorii Curtii Constitutionale au analizat, in sedinta din 30 mai, cererea formulata de premier, de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in principal, si intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, in subsidiar. Ulterior, s-a anuntat ca in cazul de fata se „constata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi”, dar si ca „presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi”, urmand ca „argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale” sa fie prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger