AcasăNewsMotiune/Dancila a scos la inaintare succesul presedintiei Consiliului UE

Motiune/Dancila a scos la inaintare succesul presedintiei Consiliului UE

Pana sa inceapa votul la motiunea de cenzura, premierul a demontat, de la tribuna salii de plen, argumentele si acuzatiile Opozitiei.

Si a facut, intre altele, referire la „realizarile importante” din lunile in care Romania a asigurat presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, mentionand „trei aspecte relevante”. Intre ele, „repunerea pe agenda europeana a ideii de coeziune ca valoare europeana”, dar si cele peste 100 de dosare legislative finalizate. Aspect ce „reprezinta o performanta extraordinara, recunoscuta ca atare de institutiile europene. Romania a dovedit nu doar ca poate gestiona rolul de presedinte, dar ca poate face acest lucru la un nivel foarte inalt”.

Dancila a concluzionat spunand ca bilantul mandatului „este fara indoiala unul pozitiv” si dand de inteles ca semnalul trimis la nivel european, prin actualul demers, nu ar fi unul pozitiv. „Vreti sa rasturnati acest Guvern la finalul unui mandat de succes. Ce semnal transmiteti partenerilor europeni?”, a intrebat premierul.

Cititi si: 4 iulie, “Noaptea cutitelor lungi”!

author avatar
Cristina Stefan
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger