AcasăNewsMotiunea de cenzura, regal de prostie si psihiatrie

Motiunea de cenzura, regal de prostie si psihiatrie

Ludovic Orban, intre agonie si delir de putere

N-ai cum sa nu te umfle rasul cand parcurgi textul motiunii de cenzura. Baietii astia care vor sa conduca tara sunt repetenti. Repetenti la logica, la limba romana si chiulangii la realitate. Vedeniile lor, exprimate intr-un limbaj bolovanos in care pana si ei s-au impiedicat desi capodopera prostiei le apartine, nu sunt pardonabile. Iar credibile nici atat. Sa-i imputi Viorica Dancila ca in urma cu cinci ani, cand nu era premier, Titus Corlatean i-a impiedicat pe romani sa voteze, este ca si cum nebunul i-ar spune psihiatrului ca, la alegeri, Stalin a furat urnele din salon si i le-a predat lui Kelemen Hunor, ca sa piarda turcii batalia de la Rovine.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> intre agonie si delir de putere

Ce-ar putea face medicul intr-o situatie ca asta? Pacientul are momente de extaz cand inoata cu stiucile in cada, cand canta Traviata doar pocnind din degete si cand il aude pe Iohannis vorbind la telefon cu Calea Lactee. Nu e violent, numai ca nu accepta ca Ludovic Orban sa mai joace in Lacul Lebedelor daca nu striga „Cavalerie, pentru cucerirea cetatii, inainte!” Este exact momentul in care psihiatrul ii spune „Perfect! Baga motiune de cenzura”.

De ce va „grabit”?

Cum sa nu dai in hohote cand gasesti scris „Doamna Prim-ministru, din pacate, nu va dezminteti si, in loc sa va dati demisia si sa va cereti scuze romanilor pentru atentatul la democratie pe care l-ati dirijat, ati considerat de cuviinta sa sfidati pe toata lumea”? Nu va ce? Nu va dezminteti? Aoleu! Dupa care gramatica? Aia penelista, in care se poate spune si „Doamna Prim-ministru, de ce nu va simteti sa plecati de la guvernare”? Conjugarea a patra devine a treia in raport de cum pronunta Iohannis „justitea” sau „treba”? E cam acelasi drac. Nu spun ca Viorica Dancila ar fi o experta in limba romana, le-a avut si ea pe ale ei care au starnit rasul sau revolta, dar sa apari cu asemenea violuri gramaticale e un atentat la inteligenta natiei si pudoarea Academiei Romane. Daca motiunea ar fi fost recitata in vreo toaleta din Parlament, mai treaca-mearga. Mai au si partidele momente de constipatie intelectuala si trebuie sa-si screama verbele, dar sa apari cu ea in vazul tarii si sa o citesti aidoma scrierii, e de pomina. Voi vreti sa conduceti Romania, baieti? Da’ de ce va „grabit”?

Despre ce e vorba?

Textul motiunii e un amestec de palpitatii si ifose de partid. Daca ar fi fost un referendum pe tema fara inculti in functii publice cred ca lucrurile ar fi aratat altfel. Dragnea fiind la puscarie, acum Dancila e de vina. De vina pentru ca romanii din diaspora n-au putut vota, de vina pentru inflatie, pentru dezastrul din economie, din Justitie, pentru tot ceea ce li se pare partidelor din opozitie si nu prea exista. Dancila e de vina pentru lipsa infrastructurii, a spitalelor, a scolilor si gradinitelor promise.

Si daca nu trece

Nu e nicio deosebire intre eternele tanguiri prezidentiale si continutul motiunii. Cine de la cine a copiat cuvant cu cuvant? Exact in ziua depunerii ei, Iohannis perora din nou pe aceeasi tema. Omul asta nu se plictiseste niciodata sa recite aceeasi poezie pe care, se vede, nu o poate invata pe de rost? Mereu o citeste de pe hartie. E adevarat ca nu stam prea bine la drumuri, dar ma intreb si eu, ca nestiutorul, cata vreme a fost ministru la Transporturi, Ludovic Orban a construit macar o poteca? Una pe care sa se plimbe cu masina primita de la Nelu Iordache, un pic puscarias, un pic denuntator si de restul bagator de seama la spagi si la poalele Elenei Udrea?

Populism desantat si ipocrizie

„Ati destabilizat intreaga arhitectura constitutionala a statului roman, prin destructurarea sistematica a institutiilor constitutionale, prin slabirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politica pe baza de numiri de incompetenti si servili”, zice un pasaj din motiune. Frumoase cuvinte, alese ca sa dea bine in fata populimii. Le-am citit de cateva ori si mi-am dat seama ca, de fapt, nu au ce cauta acolo. Cred ca au incurcat hartiile. Nu sunt reprosuri ce pot fi aduse Vioricai Dancila si ministrilor ei, ci lui Klaus Iohannis.

Viorica Dancila tapul ispasitor in lipsa lui Dragnea

Cine a calcat in picioare Constitutia, transformand-o intr-o anexa in care isi tine peria de lustruit pantofii? Cine si-a batut joc de natiune cand a trebuit sa semneze demiterea Laurei Codruta Kovesi? Viorica Dancila? Cine a pus, pe blat, presiuni asupra Curtii Constitutionale cand se incerca eliminarea judecatorului Petre Lazaroiu? Tot Dancila? Cine a ridicat in rang servilii? Pe Livia Stanciu, fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie, cine a impus-o la Curtea Constitutionala? Incompetentii din guvernul Dancila? In fine, n-are rost sa ne ambalam pentru o cotcarie la care participa toata turma de patrioti parati, care au o singura preocupare: puterea. Ceva-ceva imi spune ca motiunea nu va trece. Iar atunci, dintr-o minima decenta, opozitia ar trebuie sa depuna o alta motiune. De data asta chiar impotriva ei, pentru populism desantat si ipocrizie. Sa va „simteti bine”, baieti!

author avatar
Valentin Boeru
3.604 afisari

9 COMENTARII

  1. He, he, he! Hai bre, m(o)icțiunea este făcută să se afle în treabă. Nici nu au de gând să treacă, nu le convine, în perspectiva viitoarelor alegeri. De fapt opozanții au mari emoții ca nu cumva moțiunea să treacă, trezindu-se cu un cartof fierbinte în mână. Surpriza va fi când se vor trezi că PSD v-a vota pentru demiterea Guvernului, așa cum a făcut-o de două ori până acum, la inițiativa lor. PSD în opoziție, fără imixtiunea politică a justiției, se va revigora în scurt timp, actuali opozanți putând avea mari probleme la viitoarele alegeri.

  2. @ Ludovic Orban , „Cocoșul opoziției actuale” , care ajuns la guvernare va aduna banii și bogățiile de la mogulii și baronii actualei opoziții, ,,pentru a susține bugetul”, ? De la Blaga, de la Berceanu, de la Videanu, de la Bodu, de la Ialomițeanu, de la Oltean, de la Stolojan, de la Băsescu, de la Tăriceanu, Meleșcanu, Dâncu, Maior, Rus, vechi amici, etc. , ?

  3. Mogulimea și baronimea politică ,,trebuiește”(din exprimările domnului Bodu), să asigure bugetul public, că până și nepoții lui Gigi Becali fac bugete pe la echipele ce luptă pentru promovare în Liga Națională de Fotbal, ?

  4. @Ludovic Orban înterpretând iarăși, „Cucurigu boieri mari, dați punguța cu doi bani !”,? Interpretare actualizată, ?

  5. Dl. Boeru,

    Va felicit pentru acesta analiza. Credeti ca ati putea face o analiza si a atitudinii unor jurnalisti, de presa, moderatori de televiziune, care au cam luat-o razna?E dificil pentru dvs sa va analizati colegii, dar unii sunt de vise rele

  6. Cinneeeeee e cel mai prost din Romania…..Ludoooooooovic!Cinneeeee e cel mai prost din Romania….Ludooooooooovic!!!Cinneeeee e cel mai prost din Romania…..Ludoooooovic!!!!!Acesta este opozitia..cu scandarile lor idioate!

  7. Cine crede ca gasca asta ce-si zice PNL e partid e un fraier,tot asa cum nici PSD or gasa lui Ponta nu-i partid,toti o apa si-un pamant -niste lichele or niste lepre care nu le place sa munceasca s-au apucat de haulit .Ce-i grav este ca de vro 30 de ani Leprele astea au tocat Romania au saracit-o si au invrajbit romanii intre ei.
    Prostia ,incultura ignoranta,iresponsabilitatea,impostura ,hotia sunt trasaturi comune indiferent de gasca .
    Toate leprele sunt puse pe capatuiala ,cu cat sunt mai flamande sunt mai galagioase ,mai nesimtite ,mai obraznice.
    Circul si mahalagismul este la el acasa in sparlament !.

  8. Ar fi vreme sa va prindeti si de treaba ca iar vin alegeri. E vreme de gargara. Dar e vreme și de munca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger