AcasăNewsMotiunea ca motiunea, dar tradarea?

Motiunea ca motiunea, dar tradarea?

Politicieni n-au remuscari, ci numai interese

Nu stiu cum se va incheia motiunea de cenzura. Unii sunt atat de linistiti, de parca si-ar vedea sfarsitul ca in Miorita, altii sunt prea exaltati, desi le lipsesc cam multe voturi. Matematic discutand, sintagma data de-a berbeleacul din gura in gura in ultimele zile, puterea nu ar avea de ce sa isi faca probleme. Sta confortabil si isi permite luxul de a nu se deranja din scaune catre urne. Ii lasa pe ceilalti. Opozitia, insa, se zbate ca pestele pe uscat sa mai scoata niste voturi. Lipsesc 17, ba 23 sau 25, sau chiar 27, in raport de sevrajul vorbitorului. Insa, fara tradare din partea PSD nu face nimic.

Politicieni n au remuscari ci numai interese

Este limpede ca numai cu tradare motiunea  va trece. Si cred ca nimeni nu se va agita prea tare daca se va intampla asta, dupa cum nu s-a agitat nici la imensa frauda electorala din 26 mai. Nici macar Viorica Dancila n-a avut vreo zvacnire la numararea voturilor, desi peste 3.000 de procese verbale nu se pot inchide pentru ca lipseste cheia: prea putini votanti, prea multe voturi.

Ponta, inamicul nr.1

Este clar pentru toata lumea ca opozitia nu mai are de unde sa scoata voturi. A fructificat la maximum tot ce se putea lua din tabara interna. Ca Ludovic Orban declara acum ca a dus si duce tratative cu senatorii si deputatii PSD e problema lui. Credibilitatea lui, cel putin in coalitia PSD-ALDE, e aproape de zero.

Nu are Romania partide cate poate trada Ponta

Nimeni nu vrea sa-si riste cariera pentru iluziile imprastiate cu atata darnicie. Nimeni nu este dispus sa tradeze pentru oferta saraca a liberalului. Daca ar fi avut cu ce sa-si atraga clientela ar fi fost alta mancare de peste. Dar nu are. Deci nu Orban  reprezinta pericolul cel mai mare, ci companionul lui de paradeala politica. Victor Ponta adica, in fata caruia PSD nu a reusit sa-si securizeze oamenii. Asa se face ca „Pisicul” si-a facut de cap, fara oprelisti. Cunostea oamenii, ca doar fusesera colegi, le stia slabiciunile – a se citi foamea de putere tot mai multa – si a profitat de fiecare moment prielnic. Cu o retorica ce o depaseste cu mult pe cea a lui Dragnea si Viorica Dancila la un loc, nu i-a fost greu sa convinga ca Pro Romania, partidul lui, e tot social-democrat. Ba chiar mai social-democrat decat PSD.

Cine crede in dreptate pana la capat?

Culmea este ca niciunul dintre cei care l-au urmat nu a fost schingiuit sau santajat si, de nevoie, a trecut de partea lui. Aiurea, unii or fi zis poate mersi ca isi continua cariera, chiar daca schimba partidul. Cu seninatate, au inchis ochii la sfidarea grosolana lui Ponta, probabil singurul lider de partid care si-a dat demisia si din fruntea guvernului, dar si din propria formatiune politica, printr-un sms. Mie mi se pare clar ca Victoras nu are niciun fel de remuscari. Si-a jucat rolul cat a putut, dupa care a dat cartile pe fata. Au contat cu mult mai mult planurile puse la cale cu cei doi nasi ai lui, George Maior si Gabriel Oprea, decat promisiunile facute milioanelor de romani. Cand lupti impotriva statului securist si juri ca vei face dreptate pana la capat, cel putin asa declara, dar pe de alta parte esti mana in mana cu fostul sef al SRI, cum s-o numi? Poate tradare pana la capat.

In ultima secunda

Cine se culca cu gainile, e clar ca nu o face pentru prima oara, spune o zicala rastalmacita. Victor Ponta se inscrie perfect in cadrul acesta. Va trada mereu, pentru ca odata intrat in carusel, nu mai are cum sa dea inapoi. Memoria populara e ca vai de ea, lumea e fara tinere de minte, iar el stie bine lucrul asta. Va minti de fiecare data, prezentand cu nonsalanta numai lucrurile care ii convin. Si atunci, te intrebi cat de diferiti sunt cei care se uita la el ca la un Mesia al social-democratiei? Adrian Tutuianu, bunaoara, transfug din PSD, ii seamana leit.

Adrian Tutuianu e pus pe fapte mari

A dat deja de veste ca la motiune nu vine cu mana goala.  Aduce un lot de 15 sau 17 deputati PSD care vor distruge majoritatea acestuia in Parlament. O face din convingere ca Pro Romania este ceea ce ii lipseste tarii sau e numai dorinta de razbunare pe Dragnea si PSD? Si atunci, semnalele fara echivoc lansate de tabara lui Paul Stanescu si Marcel Ciolacu ce-or fi? Sigur, ei vor doar preluarea partidului, dar, daca nu cad la pace cu Viorica Dancila si sustinatorii ei, nu se dau in laturi sa zica adio PSD-ului in ultima secunda, cand nu se mai poate negocia nimic, si sa-i faca acestuia cea mai urata surpriza, exact in ziua motiunii de cenzura.

Marcel Ciolacu jucator la doua capete

Sa ne miram daca, in pofida avertismentului lansat de Viorica Dancila, se vor ridica de la locurile lor si vor da un vot favorabil motiunii? Ajungi sa te intrebi ce primeaza de fapt? Plecarea din PSD, cum s-ar crede la prima vedere, sau demolarea acestuia cu orice pret? Tot tradare e, oricum ai intoarce-o.

author avatar
Valentin Boeru
2.458 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa privim in urma cu sute sau chiar mii de ani si vedem ca la noi tradarea este o caracteristica nationala.Sa tragem linie sau o concluzie ar fi foarte usor,tradatorii vor avea ultimul cuvant si azi dar si maine este o zi,doar sa asteptam manifestarea lor in toata splendoarea.Doar stapanii Coloniei le poate da ordin sa amane tradarea pana dupa 3 iulie,dupa care actuala guvernare poate sa cada si fara motiune.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger