AcasăNewsMotanul Larry a „sabotat” limuzina lui Trump

Motanul Larry a „sabotat” limuzina lui Trump

O imagine sugestiva: Anglia dezorientata

Problema de securitate pe Downing Street  nr.10 – pisica de la resedinta premierului britanic a alertat echipa care se ocupa de securitatea presedintelui Statelor Unite.

O imagine sugestiva Anglia dezorientata

Donald Trump a avut o intalnire oficiala cu Theresa May, insa la plecare a fost nevoit sa astepte pentru ca mica felina s-a speriat de blitz-urile jurnalistilor si s-a refugiat sub Cadillac-ul prezidential, limuzina blindata in valoare de 1,5 milioane de dolari, cunoscuta ca „The Beast” (bestia). Anterior, Larry a aparut, tolanit la o fereastra, in fundalul fotografiei oficiale a cuplurilor May si Trump in fata resedintei din Downing Street nr. 10. Motanul, in varsta de 12 ani,  a fost adus de fostul premier David Cameron, in 2011, in speranta ca va prinde soareci, insa Larry prefera plimbarile si scaunele confortabile.

“Dump Trump”

Vizita liderului de la Casa Alba se incheie cu promisiuni vagi despre un acord comercial bilateral, propaganda in favoarea Brexit, sprijin pentru Boris Johnson, pe care miliardarul republican in vede favorit la inlocuirea Theresei May (“un excelent prim ministru”) –  mai pe sleau, un amestec in politica interna a Marii Britanii,  “o conversatie grozava” cu printul Charles pe tema schimbarilor climatice (la fix, SUA a iesit acum doi ani din Acordul de la Paris), amenintari voalate ca politicienii britanici sa blocheze accesul chinezilor de la Huawei in viitoarea retea 5G, dar si cu comemorarea a 75 de ani de la Debarcarea din Normandia, o excelenta trambulina mediatica pentru castigarea unui al doilea mandat la Casa Alba. Toate, pe fondul unui Regat profund divizat de Brexit si manifestatiilor anti-Trump. Mii de protestatari l-au asteptat pe presedinte la Londra, iar activistul Don Lessem a plasat sculptura sa de 5 metri, produsa in China,  cu Trump copil scriind mesaje pe Twiter, asezat pe o toaleta aurita, intitulata „Dump Trump” (Trump cel prost). Presedintele american a sustinut ca “a vazut in Londra un protest mic” si “in buna parte sunt stiri false”. Oricum, Trump poate sa-si frece mainile – un oaspete iesit din comun ce promite prosperitate, dar cu propriile conditii,  curtat de familia regala britanica si primit de un premier pe picior de plecare si de Nigel Farage, fondatorul partidului Brexit, care “ii place foarte mult” pentru ca “are multe de oferit si este o persoana foarte inteligenta”. Stai sa te intrebi daca America mai este marele aliat al Europei…

author avatar
Andrei Coman
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger