AcasăNewsMostenitorul boierului Cihoski, retinut pentru 24 de ore

Mostenitorul boierului Cihoski, retinut pentru 24 de ore

Ciprian Stefan Cihoski, mostenitorul boierului Alexandru Cihoski, unul dintre cei mai bogati romani din perioada interbelica, a fost retinut de oamenii legii pentru 24 de ore.

Ciprian Stefan Cihoski este acuzat de comiterea mai multor infractiuni printre care si pentru ca a taiat 10 hectare de padure din fosta mosie Cihoski, fara acordul oficial al autoritatilor.

Ciprian Stefan Cihoski a intrat in 2009 in posesia a aproximativ 170 de hectare de padure din judetul Suceava. Conform legii in vigoare, padurile aflate in proprietate privata trebuie date in administrare unui ocol silvic. Iar pentru taierea chiar si a unui copac, proprietarul trebuie sa faca o cerere si sa astepte aprobare.

Totusi, Ciprian Stefan Cihoski a taiat ilegal 10 hectare de padure din fosta mosie Cihoski, in perioada 2010-2014, cu largul concurs al sefului Ocolului Silvic Falticeni. De altfel, Ciprian Stefan Cihoski, seful Ocolului Silvic Falticeni si alti cinci angajati ai institutiei se ocupau in mod direct de taierea copacilor. Acestia ajungeau pe piata neagra, iar banii erau impartiti intre cele sapte persoane implicate in schema.

Toate cele sapte persoane implicate in schema au fost retinute pentru cate 24 de ore si risca pana la sapte ani de inchisoare.
Interesant este ca mai multi angajati ai Ocolului Silvic Falticeni recunosc ca seful institutiei obisnuia sa faca astfel de afaceri si cu alti proprietari de paduri din zona.

author avatar
Cristi Ionita
677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger