AcasăNewsMostenirea lasata de Basescu: Romania, terenul de joaca al agenturilor straine

Mostenirea lasata de Basescu: Romania, terenul de joaca al agenturilor straine

Miercuri seara, in Romania s-a doborat recordul national la numarul de protestatari pe metru patrat. Cu toate astea, tot n-am apucat sa numaram cati spioni tropaie frumosi si liberi pe caldaramul Capitalei…

Seara zilei de miercuri ne-a adus, in afara de lozinci si un pumn de ultrasi nevricosi, imaginea mostenirii pe care Basescu ne-a lasat-o dupa parasirea Cotrocenilor.

Multora dintre dumneavoastra s-ar putea sa nu le fie prea clar, asa ca ne vom explica. Numerosi romani sunt fascinati de Securitate, SRI, manevre facute in locatii obscure, tehnici de manipulare, soapte, microfilme si de alte asemenea organizatii si actiuni nevazute, dar resimtite din plin, fie ca au avut contact cu astfel de entitati, fie ca nu. Base a avut contacte si inainte de Anvers si dupa, nu neaparat ca un colaborator, dar atunci nu se putea altfel. Sosit prin sansa pruncului care s-a scapat in scaldatoare pe tronul prezidential, Base, ca orice om cu radacini sociale curate, din popor, crede ca poate domina sistemul care opereaza cu informatiile secrete. Isi subordoneaza, crede el, SRI, SIE, DNA si alte structuri, carora le si da o libertate fara margini.

Unde sunt independenta si suveranitatea României?

E perioada aia, cand se asculta oriunde, oricum, oricand, fara hartii ancombrante de la procurori, iar sistemul sifonarilor delatori este reconstruit la proportii intregii tari. Si peste, daca se poate…

Monstrul care si-a halit stapanul

Cum ne-a invatat istoria, structurile si institutiile, caci de ele ne interesam acum, si-o iau in cap. Slugile care binganeau in trompa lui Eustatiu prezidentiala ii scuipau deja la sarsitul mandatului  numai prostii lui Base, pentru ca aceste servicii si institutii erau deja penetrate, devin conducatorul absolut al Romaniei. Si n-au de gand sa cedeze nimic din prerogativele facute cadou de Basescu, chiar daca e Iohannis acum la Cotroceni. Lovitura de teatru, noul guvern vrea sa puna saua pe ele si sa le taie din elanul productiv. La randul sau, SRI se vede cu bugetul ciopartit si prin asta, cu tentaculele scurtate. Pentru monstrul creat de Base, asemenea situatie este inacceptabila. Dar aceste structuri nu recunosc nici ca, in timp ce erau pe cai mari, au fost penetrate de orice serviciu etranjer care a dorit acest lucru. Prin Seychelles sau prin alte metode. Atunci, suveranitatea si independenta Romaniei au fost cedate de Basescu (probabil inconstient!) serviciilor straine, prin infiltratii din institutii.

Acum, ce sa vezi, in mod natural, apar protestele. Aparati de masa de manevra, toate agenturile interesate si-au dat mana peste tara, si-n avantul primaverii, au scaldat plaiul ei minunat. Pentru ca Romania nu trebuie sa fie puternica, ci fragmentata social, cu institutii labile si decizii in conformitate cu cerintele vre­mii. Cerintele lor, ale sefilor vremii… Si, uite asa, jandarmii din piata au fost si vor mai fi minunati martori nevinovati ai unor evenimente de inteles doar de ofiterii din agenturile mai mult sau mai  putin prietene.

De ce nu sunt ingrijorate Istraelul, Polonia, Ungaria sau Cehia?

Dintr-o data, miscarile de strada din Romanica provoaca ingrijorare. La CE si PE, dar si pe la ambasade. Si nu oricare: Belgia, Canada, Franta, Germania, Olanda si Statele Unite ale Americii se benocleaza la Grindeanu. Adica, este ingrijorat fix nucleul dur al UE plus a vesnicei wannabe Olande si marele jandarm de peste Ocean, Canada alatuandu-se plutonului, caci are interese comerciale grase cu vechiul continent. In mod bizar, Israelul, cel mai mare strangator de informatii de pe planeta nu e ingrijorat. Nici Polonia, alaturi de care suntem ultima reduta a civilizatiei europene in fata tavalugului mujic. La un pas de noi, nici Ungaria nu tremura de grija, nici Cehia. Oare de ce?

Epilog

Cam asta ne-a lasat Base: servicii si institutii de forta penetrate de toti si de toate, dar care refuza sa moara in picioare, practicand inca, in disperare, actiuni care amintesc de politia politica. Se mai adauga ONG-uri teapa, vectori de opinie, trompete si multi cetateni care merg la protest ca la focurile de artificii, veseli si cu buna credinta, dar cu ideile altora insurubate-n creiere. Si raman agentii, acoperiti, sau nu, pe care refuzam cu obstinatie sa ii supunem unui cinstit recensamant cincinal. Ca sa stim si noi o cifra aproximativa. Cica Ceausescu ar fi incercat sa-i numere si a fost tratat obligatoriu cu plumb, la Targoviste.

author avatar
Catalin Dumitrescu
2.132 afisari

6 COMENTARII

  1. Oferta excelenta in anul 2017. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: Sorin.lungu07@gmail.com

  2. excellent articol. Cata pagupa a adus presedintele asta germ-an Romaniei intro saptamana, na adus numitul Bashinescu an zece ani.

    La spanu din apus, in monarhie, se zice paraphrazat „pace in cetate, din cauza puterilor straine, sa nu facem activitate paguboasa tarii”. Habar nam cum sa zice pa Romaneste. Seful asta de stat, bagat de altii, face taman asta. Si era platit de popor sa faca tomna invers. Cine stie cinel plateste si pa asta, ca si pa laszlo tokes, sa faca asta.

  3. Băi! eu inteleg că această manifestatie este o tâmpenie, cum te consideri aparatorul ”statului de drept” si să nu intelegeti că legile din codul penal modificate de guvern prin această ordonanță trebuiau schimbate OBLIGATORIU prin hotărârile curtii constitutionale si tratatele internationale (chiar si acel prag e o recomandare a Comisiei de la Veneția)?
    Legea 47/1992: “Dispozitiile din legile si ordonantele constatate neconstitutionale isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei”, daca legiuitorul nu le modifica.
    De asemenea inteleg să tâmpenia uriasă a unui guvern care hotărăște ca o ordonantă de URGENTAAAAAAAAAAAAAAA sa intre in vigoare in 10 zile. Păi de ce ii zice vere ORDONANTĂ DE URGENTĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ? (dar mă rog! cică sintagma ”român prost” ar fi pleonasm)
    Ce nu inteleg (aici mimez stupoarea)..Ce treabă are Olanda?..toate previziunile si statisticile dau Olanda ca o tară musulmana in cca 15 ani, ce treabă au musulmanii cu această manifestatie, de ce nu vor musulmanii modificarea articolului 297? hmm!! Incalcă oare Sharia? Dacă incalcă legea islamică de ce Iordache nu a chemat-o la redactare si pe Sevil Shhaideh, să nu se supere Olanda.

  4. Alo! Alo, Catalin Dulitrescu, trezeste-te, poporul roman s-a ridicat impotriva tortionarilor, a hotilor, a criminalilor si a … sustinatorilor lor. Vezi ce faci!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger