AcasăNewsMossadul vrea sa-si puna sef la CIA

Mossadul vrea sa-si puna sef la CIA

Secret - De ce n-ar trebui ca Jane Harman sa ajunga sefa CIA

De catava vreme, presa americana „centrala”  este alimentata cu materiale de genul „Motivele pentru care noul sef al CIA trebuie sa fie o femeie”. S-a avansat si un nume: Jane Harman.

Secret - De ce n-ar trebui ca Jane Harman sa ajunga sefa CIA

Numirea acesteia la sefia CIA, in locul generalului David Petraeus, demisionat din cauza amantei sale, ar fi o lovitura de maestru data de… Israel.

Politica lui Obama nu e pe placul Israelului

Generalul Petraeus a fost nevoit sa-si recunoasca aventura cu Paula

Pentru ca, in mediile de spionaj, Jane Harman este privita ca o colaboratoare dovedita a serviciului secret israelian Mossad.

Paula Broadwell

E adevarat, SUA si Israel se afla intr-o relatie de colaborare, dar aceasta ar deveni prea „stransa”, dupa parerea spionilor americani.

Generalului John Allen nu i s-a parut ca a fost prea deplasata legatura cu Jill

Care, sub anonimat, au demontat toata poveste de amor ghebos dintre Petraeus si „biografa” sa, Paula Kranz Broadwell, scotand la iveala „miezul”: o operatiune in forta a Mossadului pentru a-si pune omul in fruntea CIA.

Jill Kelley

In ce scop? Pentru a controla politicile Orientului Mijlociu si pentru a deturna politica SUA de la cursul sau in favoarea „islamizarii lumii arabe”, adica in favoarea preluarii conducerii dupa „primaverile arabe” de catre Fratii Musulmani, organizatie ostila Israelului.

Colaboratoare a Mossadului

Agentul Humphries a sfarsit prin a-i trimite lui Jill poza lui

Numele lui Jane Harman, fost senator de California, a fost propulsat la cateva zile dupa scandalul in urma caruia a cazut generalul Petraeus, ca posibila succesoare a sa la sefia CIA.

Eric Cantor a tras itele dosarului de amantlac

Serviciile secrete americane sunt bulversate ca mass media a omis din prezentarea sa faptul ca, in 2005, aceasta a fost surprinsa pe camerele instalate de Agentia Nationala de Securitate dand asigurari unor „diplomati” (pentru cei de la contraspionaj, agenti Mossad) de la Ambasada Israelului ca-si va folosi puterea de influenta pentru a exonera de vina doi membri ai comitetului de lobby pentru Israel, AIPAC. Cei doi, Steve J. Rosen si Keith Weissman, fusesera prinsi dand documente clasificate unor ofiteri Mossad. Doamna Harman a cerut in schimbul ajutorului acordat celor doi agenti prinsi in fapt ca AIPAC sa-si foloseasca toata puterea de convingere pentru ca Congresul s-o puna pe ea sefa Comitetului pentru Servicii Secrete.  Intreaga poveste a fost publicata de Time in 2006. Si negata, evident, de catre Jane Harman.

Eric Cantor, manipulatorul principal

Cel care a manipulat toata tarasenia a fost senatorul american Eric Cantor, un fanatic al politicii proisraeliene din Congresul american. Cantor a fost cel care a beneficiat primul de rapoartele neautorizate ale agentului FBI, Frederick W. Humphries, asupra „legaturilor primejdioase” dintre Paula si generalul Petraeus. Cantor a fost cel care le-a inmanat ulterior directorului FBI, Robert Mueller, si a mers pana intr-acolo, incat l-a santajat pe acesta ca, daca nu deschide o ancheta asupra epistolelor desantate dintre generalul Petraeus si Paula, care aduc atingere sigurantei nationale prin relatia lor, va fi el insusi subiectul unei anchete parlamentare.

Ancheta neautorizata a agentului Humphries

Agentul FBI care a scormonit prin amorurile sefului CIA are si el o poveste nu tocmai curata. Frederick Humphries este un islamofob notoriu, dintre cei care vad cate un complot al musulmanilor la fiecare pas, dupa cum il caracterizeaza colegii. Actiunea care l-a facut celebru – erou, pentru unii, caraghios pentru profesionisti – a fost indreptata impotriva a doi musulmani, care ar fi construit niste bombe pentru a le plasa una la aeroportul din Los Angeles, iar cealalta, nu s-a stabilit unde. Oricat a incercat FBI sa construiasca un dosar celor doi „teroristi”, pana la urma i-a eliberat, ca n-au avut de ce sa se lege. Agentul „erou” Humphries a fost transferat de la Washington in Tampa, Florida, sediul Comandamentului Central militar (CENTCOM) si „casa” tuturor celor implicati in scandalul sexual, inclusiv a americancei de origine libameza Jill Kelley, draguta cu care coresponda porcos generalul John Allen, comandantul aliatilor din Afganistan. Jilla apelat la Humphries s-o ajute sa descopere cine ii trimitea mesaje amenintatoare. Si, ce sa vezi? Utilizand „metode specifice”, Humphries a avut surpriza s-o descopere pe Paula Broadwell, dupa care, mergand mai departe, a descoperit si „legatura primejdioasa” a acesteia cu seful CIA. Sefii lui Humphries n-au aprobat ancheta, considerand ca mesajele Paulei catre Jill nu erau deloc amenintatoare. Aceasta doar o avertiza „sa stea departe de tipul ei”, respectiv generalul Petraeus. Erau doua „doamne”, casatorite – cu doctori, si mame de copii – care isi faceau de lucru cu generalii de frunte ai tarii si se amenintau una pe alta ca sa-si pastreze „sfera de influenta”.

Obsesia agentului FBI

In plus, nici nu li se parea normala obsesia cu care Humphries cotrobaia prin corespondenta directorului CIA. I s-a spus sa inceteze cercetarile. Dar el a continuat, fiind si el oleaca inamorat de frumoasa Jill, careia i-a si trimis o poza cu el gol pana la brau. Ca doar si el era om. Fiind convins pana la urma ca sefii lui din FBI vor incerca sa musamalizeze tarasenia, a mers glont la senatorul Eric Cantor. Si uite asa s-a inchis „cercul”. Senatorul Cantor, un zelos proisraelian, a fost mereu nemultumit de rapoartele generalului Petraeus referitoare la Orientul Mijlociu, dorind o atitudine mai „dinamica” de partea Israelului. A obtinut-o pana la urma, ca asa-i in „tenis”.

author avatar
Adina Mutar
1.058 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger