AcasăNewsMoscova recunoaste ca ii trimite arme lui Bashar

Moscova recunoaste ca ii trimite arme lui Bashar

Moscova sprijina neconditionat Damscul si il aprovizioneaza cu echipament militar de ultima generatie

Rusia nu a ascuns niciodata faptul ca furnizeaza echipament militar autoritatilor de la Damasc in vederea combaterii terorismului, a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Moscova sprijina neconditionat Damascul si il aprovizioneaza cu echipament militar de ultima generatie

Acesta a comentat in legatura cu o convorbire telefonica purtata zilele trecute de seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov si cu secretarul de stat al SUA, John Kerry. Seful diplomatiei americane a dorit sa obtina unele precizari cu privire la asistenta acordata de Rusia guvernului sirian in lupta impotriva terorismului, a specificat ea. „Lavrov a confirmat ca un astfel de ajutor a fost si este acordat si ca partea rusa nu a ascuns niciodata faptul ca furnizeaza echipamente militare autoritatilor oficiale siriene in vederea combaterii terorismului”, a afirmat Zaharova. Totodata, Rusia a inceput constructia unei baze aeriene in Siria, conceputa pentru un contingent de o mie de militari, a dezvaluit Sunday Express, indicand ca locul in care este dispusa aceasta baza va permite Moscovei sa efectueze lovituri aeriene impotriva pozitiilor gruparii Statul Islamic in scopul de a sprijini regimul lui Bashar al-Assad. La viitoarea baza au fost deja transportate cladiri militare prefabricate, suficiente pentru a adaposti 1.000 de persoane. De asemenea, a fost construit un nou turn de control al traficului aerian pe un aerodrom in apropiere de orasul-port Latakia, semn ca pilotii rusi se pregatesc de efectuarea unor operatiuni.

SUA cer Greciei sa interzica Rusiei zborurile prin spatiul sau aerian

SUA au cerut Greciei sa interzica Rusiei sa mai foloseasca spatiul sau aerian pentru zboruri de aprovizionare in Siria, a declarat un oficial grec, dupa ce Washingtonul a transmis Moscovei ca este ingrijorat de informatiile privind un angajament militar rus in Siria. Ministerul grec de Externe a precizat ca solicitarea este in curs de examinare. Anterior, agentia rusa de presa RIA Novosti informa ca Grecia a respins cererea SUA, citand o sursa diplomatica ce afirma ca Rusia vrea sa obtina permisiunea de a continua zborurile pana la 24 septembrie. Rusia, care are o baza navala in portul sirian Tartous, a trimis avioane in mod regulat in Latakia, pe care le-a folosit de asemenea pentru a-si repatria cetatenii care au vrut sa paraseasca Siria. Se mai scrie ca sirienii au cerut peste 20 de elicoptere de atac rusesti de tip Mi-28.

Europa plateste scump sfaturile americane

Europa urmeaza orbeste politica americana fata de imigranti in cadrul angajamentelor aliate, iar apoi poarta singura povara afluxului important de imigranti, a declarat presedintele rus Vladimir Putin. “Am spus de mai multe ori: aceasta criza era destul de previzibila. Daca va amintiti, Rusia si eu personal am avertizat in legatura cu aceasta cu cativa ani in urma. Am avertizat ca vor exista probleme de amploare, daca asa-numitii nostri parteneri occidentali vor duce — asa cum am spus intotdeauna — acea politica externa gresita, in special in regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum”, a afirmat liderul rus. “SUA nu se confrunta cu un aflux de imigranti atat de mare”, in timp ce Europa “urmeaza orbeste instructiunile Statelor Unite’ si sufera foarte mult, a insistat Putin, intr-o intalnire cu jurnalistii.

Statul Islamic, stapan pe petrolul sirian

Luptatori din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) au cucerit si ultimul camp petrolifer major care se afla sub controlul Guvernului sirian. Campul de la Jazal, de talie mijlocie, se afla la nord-vest de orasul antic Palmira, cucerit de jihadisti, in apropiere de principalele zacaminte de gaze naturale din Siria si de instalatii de extractie in valoare de milioane de dolari. Armata siriana a anuntat ca a respins un atac in regiunea respectiva, dar nu a mentionat campul de la Jazal si nici nu a spus cat mai controleaza din infrastructura energetica a tarii.

In Germania, doar 33% din refugiati sunt femei

Publicatia germana Die Welt arata ca , din cei 200.000 de imigranti care au intrat in Germania anul trecut, 66,6% sunt barbati, o statistica total atipica, in conditiile in care, in timp de razboi, numarul femeilor si copiilor care fug din zonele sinistrate este mult mai mare. Alta realitate uimitoare, majoritatea refugiatilor aveau sub 25 de ani (peste 31.000 de indivizi). Fara surpriza, cei mai multi refugiati au fost musulmani (peste 126.000), crestinii situandu-se pe locul doi, cu 50.000 de persoane. Aceasta puternica  reprezentare masculina si musulmana a generat neliniste in Marea Britanie pe fondul posibililor jihadisti travestiti in imigranti, una din cele mai mari temeri actuale in contextual afluxului migrator spre UE.

author avatar
Tudor Borcea
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger