AcasăNewsMoscova ataca Facebook

Moscova ataca Facebook

Autoritatile evoca posibilitatea blocarii platformei in Rusia

Dupa ce ablocat millioane de adrese IP utilizate pentru a ocoli blocarea mesageriei Telegram,  Roskomnadzor, agentia rusa de reglementare telecom, a anuntat ca vrea sa ”inspecteze” gigantul social-media.

Autoritatile evoca posibilitatea blocarii platformei in Rusia

„Vom inspecta aceasta companie (Facebook) inainte de sfarsitul lui 2018″, a declarat Aleksandr Jarov, directorul Roskomnadzor, intr-un interviu publicat de cotidianul rus Izvestia.”Un anumit numar de criterii trebuie sa fie respectate, cum sunt localizarea pe teritoriul rus a bazelor de date ale cetatenilor rusi si eliminarea tuturor informatiilor interzise. Ei (Facebook) sunt deja in intarziere. Daca toate criteriile sau unele dintre ele nu sunt intrunite (…), se va pune in mod evident  problema blocarii”, a adaugat Jarov. Potrivit Izvestia, pana la 19,4 millioane de adrese IP au fost blocate in Rusia de Roskomnadzor, marti. Adresele vizate au fost folosite pentru a ocoli blocarea Telegram, demarata luni in urma unei decizii a justitiei ruse din cauza refuzului mesageriei criptate de a furniza Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile ce ar permite citirea mesajelor utilizatorilor. Fondata in 2013 de fratii Pavel si Nikolai Durov (care au infiintat si reteaua social-media VKontakte), Telegram numara  200 de milioane de utilizatori in intreaga lume, dintre care 7% in Rusia. „Telegram ramane disponibila pentru majoritatea rezidentilor rusi”, a declarat Pavel Durov, facand un apel la ”rezistenta digitala” anuntandu-si intentia de a oferi monede digitale bitcoin si „milioane de dolari” particularilor si intreprinderilor care vor ocoli blocarea.

author avatar
Tudor Borcea
147 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu stiu daca trece de comisii in America da la comisii in Ue o sa pice, deci cred ca o sa fie închis pe motiv de insecuritate cibernetica privata, asta da f rau in Euro.iar multi si-au inchis contul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger