AcasăNewsMoscova asigura voturile cu forte speciale

Moscova asigura voturile cu forte speciale

Politia moscovita a instaurat pacea luandu-i pe sus pe demonstranti

Forte speciale ale Ministerului rus de Interne au fost trimise la Moscova pentru a „garanta securitatea cetatenilor”, dupa manifestatia opozitiei impotriva alegerilor castigate de Rusia Unita.

Politia moscovita a instaurat pacea luandu-i pe sus pe demonstranti

Trupe speciale, in principal din divizia Dzerjinski – una dintre unitatile de elita din regiunea Moscova –  au fost desfasurate pe strazile Moscovei. Ministerul de Interne a dat asigurari ca unicul scop este acela de „a asigura securitatea cetatenilor, in cadrul unui nivel de alerta consolidat”.  Masura a fost luata pentru a preintampina revoltele opozitiei, care acuza puterea ca a falsificat alegerile castigate la limita de partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unita. Peste 300 de manifestanti, intre care bloggerul anticoruptie Aleksei Navalni si Ilia Iasin, unul dintre liderii miscarii de opozitie Solodarnost, au fost retinuti  in cadrul unei manifestatii la care au participat peste 5000 de persoane, luni seara, la Moscova.

Marsaluiau spre securitate

Organizatorii marsului de protest, care au criticat modul in care s-au desfasurat alegerile parlamentare in Rusia, risca pana la 15 zile de inchisoare. Dupa miting, protestatarii au incercat sa marsaluiasca spre Comisia Electorala Centrala, dar politia a blocat accesul pe mai multe strazi, pentru ca in apropierea sediului Comisiei se afla si sediul Serviciul Federal de Securitate FSB.

author avatar
Adina Mutar
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger