AcasăNewsMonument vechi de 2000 de ani, distrus de ISIS in Irak

Monument vechi de 2000 de ani, distrus de ISIS in Irak

Jihadistii distrug frecvent vestigii inestimabile

Institutul britanic pentru studii in Irak a confirmat distrugerea unuia din cele mai importante monumente din tara, cunoscut sub numele de ”Poarta Mashki”, in apropiere de Mossul.

Jihadistii distrug frecvent vestigii inestimabile

Jihadistii au demolat edificiul, vechi de peste 2000 de ani, un ansamblu de porti ridicat la intrarea orasului antic asirian Ninive, ca protectie impotriva atacurilor. Poarta Mshki a fost unul din cele mai mari vestigii din provincia Ninive. Orasul este mentionat si in Biblie, ca o urbe din secolul VII inainte de Hristos. Potrivit unor martori kurzi, se pare ca jihadistii au demolat monumentul pentru a-l vinde in blocuri separate. ISIS distruge frecvent obiecte istorice de valoare inestimabila.

Obama: Daesh este in defensiva

”Astazi, pe teren, in Siria si in Irak, ISIS este in defensiva iar noi suntem in ofensiva”, a declarat Obama in urma unei intalniri cu echipa sa de securitate, la sediul CIA. Jihadistii ”nu au inregistrat cu succes o singura operatiune la sol de vara trecuta”, a adaugat el. Obama a reafirmat ca pentru ”distrugerea ISIS” trebuie sa-i fie pus capat razboiului civil din Siria, insistand ca SUA trebuie sa continue eforturile diplomatice pentru ca ”acest oribil conflict” sa se termine. Fragile negocieri pentru pace au inceput de miercuri, la Geneva, avand ca obiectiv punerea in practica a unei tranzitii politice, dar diferendumuri majore persista intre regimul de la Damasc si opozitia siriana. Coalitia internationala sustinuta de SUA a facut, in mai bine de un an si jumatate, 11.000 de raiduri aeriene impotriva jihadistilor ISIS in Siria si in Irak,  paralel cu operatiunile armatei siriene si ale aliatului sau, Rusia, dar si ale fortelor irakiene.

author avatar
National
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger