Cauta

Monica Macovei, salvata de procuroarea pe care a promovat-o

Procuroarea de casa a fostului ministru Monica Macovei, Elena Dinu, a inchis dosarul SIPA. Magistrata a constatat, desi exista multe dovezi, ca fapta nu exista. Elena Dinu a fost numita de Monica Macovei la EuroJust, desi nu avea numarul de ani necesari pentru acesta functie si apoi a fost adusa ca sef la Departamentul de Combatere  a Infractiunilor de Terorism din DIICOT, tot la initiativa prietenei Macovei, care era atunci ministru al Justitiei.

Pe de alta parte, desi Elena Dinu avea la dosar marturiile stranse de cei din  Comisia Parlamentara care se ocupa de arhiva SIPA, unde se arata foarte clar ca  Macovei a intrat in arhiva SIPA impreuna cu jurnalistul Dan Tapalaga, in ianuarie 2005, de unde au copiat anumite documente si chiar au plecat cu dischete, conform raportului intocmit de cei care pazeau actele, aceste date nu au contat pentru procuroarea Dinu. Mai mult, la acel moment nici Macovei nici jurnalistul care ulterior i-a devenit foarte apropiat, chiar consilier, nu aveau certificat ORNIS. Deci nu puteau sa citeasca nimic din arhiva SIPA. In pofida acestor evidente, Elena Dinu, ca multumire pentru eforturile facute de Macovei pentru cariera sa de procuror a decis sa claseze dosarul SIPA. In acesta cauza au fost investigate infractiuni de detinere fara drept a unui document cu informatii secrete. Ordonanta arata ca Monica Macovei, vizata in cauza, nu a comis vreo infractiune. Dosarul a fost deschis dupa ce Cristian Danilet, judecator la Cluj, a depus o solicitare in acest sens.

O decizie de tot rasul

„Dupa cum precizeaza denuntatorul, desi in articol se afirma ca documente clasificate ar fi fost sustrase si copiate din arhiva Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie aflat in subordinea ministrului Justitiei, documente la care si denuntatorul a avut acces in anul 2007, in perioada in care a detinut funcia de consilier al Ministrului Justitiei, susnumitul neaga orice act de sustragere, copiere, stocare, dezvaluire a infomatiilor cuprinse in notele din arhiva SIPA pe care le-a consultat. Dupa cum se afirma in articol, in perioada respectiva s-a procedat la copierea, sustragerea ori distrugerea unor documente din arhiva SIPA, care ar fi continut 3.000 de dosare referitoare la magistrati”, se arata in ordonanta de clasare.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version