AcasăNewsMonica Macovei, salvata de procuroarea pe care a promovat-o

Monica Macovei, salvata de procuroarea pe care a promovat-o

Procuroarea de casa a fostului ministru Monica Macovei, Elena Dinu, a inchis dosarul SIPA. Magistrata a constatat, desi exista multe dovezi, ca fapta nu exista. Elena Dinu a fost numita de Monica Macovei la EuroJust, desi nu avea numarul de ani necesari pentru acesta functie si apoi a fost adusa ca sef la Departamentul de Combatere  a Infractiunilor de Terorism din DIICOT, tot la initiativa prietenei Macovei, care era atunci ministru al Justitiei.

Pe de alta parte, desi Elena Dinu avea la dosar marturiile stranse de cei din  Comisia Parlamentara care se ocupa de arhiva SIPA, unde se arata foarte clar ca  Macovei a intrat in arhiva SIPA impreuna cu jurnalistul Dan Tapalaga, in ianuarie 2005, de unde au copiat anumite documente si chiar au plecat cu dischete, conform raportului intocmit de cei care pazeau actele, aceste date nu au contat pentru procuroarea Dinu. Mai mult, la acel moment nici Macovei nici jurnalistul care ulterior i-a devenit foarte apropiat, chiar consilier, nu aveau certificat ORNIS. Deci nu puteau sa citeasca nimic din arhiva SIPA. In pofida acestor evidente, Elena Dinu, ca multumire pentru eforturile facute de Macovei pentru cariera sa de procuror a decis sa claseze dosarul SIPA. In acesta cauza au fost investigate infractiuni de detinere fara drept a unui document cu informatii secrete. Ordonanta arata ca Monica Macovei, vizata in cauza, nu a comis vreo infractiune. Dosarul a fost deschis dupa ce Cristian Danilet, judecator la Cluj, a depus o solicitare in acest sens.

O decizie de tot rasul

„Dupa cum precizeaza denuntatorul, desi in articol se afirma ca documente clasificate ar fi fost sustrase si copiate din arhiva Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie aflat in subordinea ministrului Justitiei, documente la care si denuntatorul a avut acces in anul 2007, in perioada in care a detinut funcia de consilier al Ministrului Justitiei, susnumitul neaga orice act de sustragere, copiere, stocare, dezvaluire a infomatiilor cuprinse in notele din arhiva SIPA pe care le-a consultat. Dupa cum se afirma in articol, in perioada respectiva s-a procedat la copierea, sustragerea ori distrugerea unor documente din arhiva SIPA, care ar fi continut 3.000 de dosare referitoare la magistrati”, se arata in ordonanta de clasare.

author avatar
Ramona Feraru
724 afisari

3 COMENTARII

  1. Ok, am ințeles că sunt încă multe cobre în sistem, dar odată cu curățenia și însănătoșirea sistemului nu înseamnă că nu se poate deschide dosarul iar.
    Dacă se vrea!

  2. Autor de doi bani.Asadar Danilet face plangere penala(spun mercenarii ca e autor de intrare ilegala la SIPA).Plangerea e dirijata si ajunge la procuror Dinu,din casa lui Macovei.Nu ne spune nimeni de ce? Psd-ul a condus PIICJ-ul pe timpul lui Ponta.De ce n-au scos,,adevarul,, sustinut de Feraru,la lumina? Comisiile parlamentare de ancheta sunt glume.Ele pot scrie,politic, ce vor in rapoartele lor. Rapoartele lor n-au nicio valoare juridica.Apoi de ce nu fac alta plangere penala,daca asta solutionata de Dinu nu pica bine Psd-ului.Pana la proba contrarie eu sunt nevoit sa iau de buna rezolutia procurorului si nu articole vadit tendentioase, scrise de jurnalisti de doi bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger